pietricica turism

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, polițiștii informează că, și la această oră, 9.00, în județul Harghita sunt închise două drumuri naționale, respectiv DN12C Gheorghieni – Lacu Roşu şi DN13B Praid – Joseni. La intrarea în Cheile Bicazului există un echipaj de poliție rutieră, care interzice accesul pe DN 12C, întrucât între Lacu Roșu și Gheorghieni sunt foarte mulți copaci căzuți pe carosabil.

De asemenea, în centrul orașului Bicaz, este un echipaj de poliție care îi informează pe șoferii ce intenționează s-o ia spre Cheile Bicazului că drumul este blocat.

În judeţul Suceava, din cauza unui pod avariat de o viitură, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna, între kilometrii 23 şi 27.

Potrivit Ministerului de Interne, ”pe parcursul nopții nu au fost înregistrate situații care să pună în pericol vieți omenești, ca urmare a fenomenelor meteorologice”.

Urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, în ultimele 24 de ore au fost semnalate efecte la nivelul a 40 localități din 17 județe – Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Giurgiu, Harghita, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, cele mai multe privind blocarea căilor rutiere din cauza căderii unor arbori pe carosabil, lipsa energiei electrice sau căderea acoperișurilor unor clădiri.
Referitor la circulația pe drumurile publice, două drumuri naționale și un drum județean sunt închise circulației rutiere – DN 12C între localitățile Bicaz Chei și Gheorgheni, DN 13B între localitățile Gheorgheni și Praid și DJ 175B între localitățile Pojorâta și Crucea. La aceste tronsoane de drum se adaugă DN 67C-Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Piscu Negru – Bâlea-Cascadă, care au fost închise în acest sfârșit de săptămână. Ministerul Afacerilor Interne rămâne în continuare mobilizat prin prezența în teren a polițiștilor, jandarmilor și a pompierilor. Reluăm recomandarea adresată cetățenilor de a consulta aplicația DSU pentru a se informa în timp util asupra condițiilor meteorologice și situației drumurilor. Situația de la nivel național este monitorizată permanent prin Centrul Național de Conducere Integrată din Ministerul Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat de presă.

Situația actualizată a traficului rutier o puteți vedea aici. (ZCH News)