Potrivit raportului operativ al celor de la Situații de Urgență, în această dimineață, 30 octombrie, la ora 7, nu mai sunt localități din Neamț nealimentate cu energie electrică. S-au rezolvat, deci, problemele apărute la Cazaci și Brateș, comuna Tarcău, unde energia electrică fusese întreruptă total, dar și la Podoleni, Zănești și satul Tarcău, unde alimentarea era parțială. 

Cele 2 linii electrice parțial nealimentate, cele 29 de puncte de transformare nealimentate și cei 2.908 consumatori lipsiți de energie electrică rămân înregistrați, însă, ca efecte ale fenomenelor meteo extreme, avertizate cu cod galben și portocaliu.

Potrivit aceleiași raportări oficiale, transmise de Prefectura Neamț, au fost înregistrate și evenimente speciale: ”Garda II Poiana Teiului a acţionat cu 7 subofiţeri, o autospecială şi un motofierăstrău  pentru degajarea unui  arbore căzut pe partea carosabilă pe DN15B,  în comuna Poiana Teiului, sat Petru Vodă. Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ a acţionat cu 3 subofiţeri, o autospecială FRAP şi un motofierăstrău  pentru degajarea unui  arbore căzut pe str. 9 Mai din mun. Piatra Neamţ. Detaşamentul de pompieri Târgu Neamţ a acţionat cu 5 subofiţeri, o autospecială şi un motofierăstrău  pentru degajarea unui  arbore căzut pe DN 15 B pe raza comunei Vanatori Neamt sat Vanatori Neamt. SVSU Bodeşti a actionat cu 4 voluntari, 1 autoturism şi un motofierăstrău pentru degajarea unui  arbore căzut pe partea carosabilă pe DN15C, în comuna Bodeşti, sat Oşlobeni”.

”Suntem pregătiți să intervenim în orice moment dacă va fi nevoie. Am intrat în dispozitiv cu toate forțele încă dinaintea intrării în vigoare a avertizărilor. Săptămânal vom organiza comitete județene pentru situații de urgență în care vom analiza măsurile care trebuie luate pe termen scurt și mediu în acest sezon rece”, a declarat prefectul Vasile Panaite, citat de aceeași raportare.

Rămâne valabilă avertizarea meteo de cod galben până astăzi, 30 octombrie, ora 23, ”prin care se prognozează că vântul va fi în creştere în toată regiunea, cu viteze la rafală în general între 55-70 Km/h şi local 75-85 km/h. Valorile termice vor scădea, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzaţiei de rece. În nordul Moldovei, pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminica spre luni (29/30 octombrie), în zona deluroasă a regiuni, se vor semnala precipitaţii mixte”, dar și cea de cod portocaliu, valabilă tot până astăzi, la ora 23, ”prin care se prognozează că în zona de munte vântul va sufla tare, rafalele vor depăşi 80-90 km/h iar pe creste 100-120 km/h, va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m depunându-se strat consistent de zăpadă”. (ZCH News)

 

Articolul precedentCopac căzut peste mașină la Piatra Neamț!
Articolul următorNeamț: Drum închis spre Harghita; Suceava – restricții de trafic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.