Neamț: Care directori din învățământ rămân și care pleacă, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Ce nu bănuia nimeni: „În județul Neamț, niciun director nu este numit pe criterii politice”

În județul Neamț, ca peste tot în țară, lumea din învățământ așteaptă să vadă ce se întâmplă cu mandatele directorii de școli, în condițiile în care concursurile se întrezăresc la orizontul Ministerului Educației. În câteva zile, listele complete cu noile numiri vor fi făcute publice. În acest moment suntem în măsură să vă spunem câteva dintre mutările din rândul „seniorilor”, adică a celor care au ales fie pensia, fie și pensia și funcția. Astfel, la Școala Gimnazială ”Nicolae Grigorescu” Agapia, directorul Ioniță Neculai va rămâne pe funcție. Neschimbați rămân și cei cu funcții de conducere care au atins vârsta pensionării, de la Școala Gimnazială ”Constantin Panțiru” Grințieș (director Vasile Rășchitor), Școala Gimnazială din satul Ion Creangă, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” (prof. Emilia Lupei și prof. Simion Țăranu), Liceul de Artă ”Victor Brauner” din Piatra-Neamț (director prof. Mihăiță Albu), Școala Gimnazială Nr.2 din Piatra-Neamț (directoare Ermilia Chiruță), Școala Gimnazială Tazlău (director Cezar Țucu). O mutare sigură este dată la Liceul Tehnologic ”Spiru Haret” din Piatra-Neamț, unde directorul Victor Grigorescu va fi înlocuit de cel care a fost alături de el pe „banca tehnică”, directorul adjunct prof. Cristiodor Radu Mititelu. Un alt director care va fi înlocuit este adjunctul de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Roman. În continuare, se pare că, sub semnul întrebării, în ceea ce privește schimbarea, rămâne directorul Școlii Gimnaziale ”Elena Cuza” din Piatra-Neamț, prof. Anton Gheorghiu. Noile numiri vor fi valabile până la organizarea de concursuri.

Viorel Stan, membru PSD: „În județul Neamț, niciun director nu este numit pe criterii politice.

Despre numirile prin detașare ale directorilor de școli, ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că a primit sesizări referitoare la modul în care, în unele județe, se petrec aceste numiri. „Atrag atenția tuturor inspectorilor școlari generali că numirile directorilor trebuie să țină seama exclusiv de competențele și de integritatea persoanelor în cauză. Nu voi ezita să trimit corpul de control pentru a verifica sesizările primite și să iau măsuri ferme în situațiile în care inspectorii școlari numesc directorii pe alte criterii”, a declarat Mircea Dumitru. În acest context prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț a spus că este de acord cu cele declarate de ministru și a dat asigurări că în Neamț nu există directori de școli numiți pe criterii politice. „În județul Neamț, niciun director nu este numit pe criterii politice. Marea majoritate dintre aceștia nici nu au fost schimbați, în 2012, la venirea actualei echipei manageriale. Faptul că nu le-au fost reînnoite detașările unora dintre directori se datorează fie pensionărilor, fie unei eventuale lipse de comunicare cu comunitatea locală. Este vorba despre 1-2 cazuri. În luna noiembrie, se așteaptă organizarea concursurilor, care va duce la o selecție mai riguroasă a directorilor. Cunosc punctual situația din unele județe și sunt de acord cu afirmațiile ministrului”, a declarat inspectorul Stan.

Suntem curioși ce părere au despre această declarație o serie de membrii ai altor partide decât PSD care și-a pierdut delegările pe drum în ultimii ani.

(M.T.)

Articolul precedentCei mai leneşi şi cei mai harnici parlamentari!
Articolul următorTâlhari prinși la 5 zile după comiterea faptei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

5 COMENTARII

  1. Viorel Stan, membru PSD: „În județul Neamț, niciun director nu este numit pe criterii politice.”
    Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ce sa mai vorbim!!! Toti au dat concurs pentru functie!!!

  2. Raman peste tot DOAR cei cu pile si relatii puternice , sustinuti desigur de un partid din spate ……restul e vraja pt. naivi !!

  3. Da… asa este… „nici unul” nu este membru de partid.., nuuuu… chiar deloc!!! Vedeti cine a fost numit director adjunct la Liceul Spiru Haret P. Neamt…. o tanti invatatoare (…)… mare membra psd si consilier local.. etc.., etc…, etc….
    Sa mai dam si alte exemple…. avem suficiente a…!!!!!

Comments are closed.