0:00

Știre actualizată. Neamț – Deces 4: Femeie cu accident vascular cerebral, confirmată cu COVID, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Acum câteva minute o echipă de la primăria Târgu Neamţ a făcut dezinfecţie în apartamentul femeii decedate luni la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.
Contactat telefonic, Daniel Cucoş, şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriei a declarat: „Într-adevăr, am făcut o acţiune de dezinfecţie în apartamentul doamnei care a decedat luni. Dar această acţiune face parte dintr-una amplă care cuprinde toate scările blocurilor din oraş. Și aici am dezinfectat toată scara blocului și pentru că era un membru al familiei prezent, am dezinfectat și apartamentul victimei”.
Reamintim că primarul Daniel Harpa a dispus ca în zilele de marţi şi miercuri din această săptămână să se desfăşoare acţiuni de dezinfecţie la toate scările de bloc din oraș, începând cu orele 16.00.

Știre inițială: Al 4 -lea deces la o persoană din județul Neamț, confirmată pozitiv cu noul virus, a fost anunțat astăzi, 1 aprilie. Femeia a murit luni la spital, după ce a fost diagnosticată cu accident vascular cerebral. I s-au recoltat probe fiindcă a fost suspectă de la început, având contact cu persoane venite din Italia. Autoritățile au emis astăzi comunicatul referitor la al 85-lea deces în țară: „Femeie, 45 de ani, din Târgu Neamț, județul Neamț. S-a prezentat în data de 30.03.2020 la CPU Târgu Neamț unde s-a pus diagnosticul de AVC cu hemiplegie  stânga. Pacienta a fost transferata la SJ UPU Piatra Neamț, unde a decedat în data de 30.03.2020, ora 14:45. Deoarece pacienta a avut contact cu persoane venite din Italia, a fost recoltat exudat în data de 30.03.2020, al cărui rezultat a fost pozitiv COVID-19 în data de 31.03.2020”, potrivit stirioficiale.ro.

Știre actualizată. Neamț – Deces 4: Femeie cu accident vascular cerebral, confirmată cu COVID, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț au luat măsuri de protecție imediat ce au primit, luni, pacienta în urgență: „Am avut informații din start că este persoană suspectă, personalul medical a purtat echipamentul de protecție adecvat. Pacienta a fost trimisă la UPU Piatra Neamț întrucât era în stare gravă, avea hemoragie cerebrală”, ne-a declarat dr. Florin Apostoae, managerul spitalului Târgu Neamț. (C.I.)

Articolul precedentGrumăzeşti: Măsuri de sprijin a populaţiei şi de combatere a coronavirusului adoptate de primărie
Articolul următorPrimăria Piatra-Neamț – preocupare continuă pentru viitorul comunității. Investiții în infrastructura educațională cu fonduri europene