Datele oficiale arată că în ziua de 14 martie, sunt 91 de persoane în carantină și 476 de persoane izolate la domicilii, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț. Din cele 476 cazuri în izolare acasă, 6 persoane sunt cazate în spațiile de carantină fiindcă nu au condiții la propriile domicilii.

În 24 de ore, numărul persoanelor carantinate a crescut cu 31, cazate în 5 centre deschise până ieri. Numărul centrelor speciale a crescut, de astăzi fiind disponibile mai multe locații în zona Mănăstirii Neamț, lângă municipiul Piatra Neamț și în zona municipiului Roman. De ieri până astăzi, numărul persoanelor venite din zonele afectate și plasate în izolare acasă a crescut cu 26 de cazuri.

Sunt două persoane bolnave confirmate, începând din 12 martie: o femeie de 54 de ani, din Sagna, trimisă pe 12 martie cu izoleta la Iași de la Spitalul Municipal de Urgență Roman și o femeie de 64 de ani, din Bicaz, trimisă la Iași cu izoleta în noaptea de 13 martie, de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. La nivel național, până în această dimineață erau confirmate 95 de cazuri. Dacă se depășesc 101 cazuri, autoritățile trec la noi măsuri, conform scenariului 3 de acțiune, cu operaționalizarea tuturor spitalelor pentru a interna și trata bolnavi. (C.I.)

Articolul precedentNeamț – Centre noi de carantină deschise, multe probe prelevate, anchetă epidemiologică la Bicaz
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est