În această dimineață, 14 martie, vor fi prelevate probe de la persoanele aflate în carantină după ce au revenit din zone afectate de coronavirus. Peste 20 de persoane au fost cazate ieri, în centrul special amenajat într-o pensiune de lângă municipiul Piatra Neamț, urmând ca probele să fie trimise astăzi la Iași.

Neamț – Centre noi de carantină deschise, multe probe prelevate, anchetă epidemiologică la Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOdată cu creșterea numărului persoanelor suspectate, autoritățile au decis extinderea spațiilor de carantină. În zona Mănăstirii Neamț au fost amenajate și puse la dispoziție locații cu circa 200 locuri pentru cazarea în carantină a persoanelor care vin din țările afectate. După confirmarea celui de-a doilea caz, femeia de 64 de ani, din Bicaz, astăzi va începe ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor celor care au fost în contact direct cu pacienta. Femeia s-a întors din Italia în ziua de 9 martie, iar trei zile mai târziu a prezentat simptome și a fost adusă, pe 12 martie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Imediat a fost internată în secția de Boli Infecțioase, i s-au recoltat probe și de la Iași a venit rezultatul pozitiv azi noapte, 13 martie. În cursul nopții, pacienta a fost transferată cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași. Este al doilea caz confirmat în Neamț, după cel al femeii de 54 de ani, din Sagna, care a ieșit pozitivă la test, în 12 martie.

Până în această dimineață nu au venit rezultatele la cele 3 teste prelevate încă de miercuri, de la persoanele suspectate. Testele au fost prelevate miercuri, 11 martie, de la persoane izolate la domicilii și fără simptome. „Prioritate la prelucrarea testelor, la Iași, o au probele prelevate din spitale, de la persoanele cu simptome. Așteptăm rezultatele la probele prelevate de la persoanele cu suspiciuni care sunt în izolare la domicilii și care nu au simptome”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț. (C.I.)

 

Articolul precedentVIDEO/FOTO – Piatra Neamț: Incendiu și 10 persoane evacuate din blocul Aurora
Articolul următorNeamț – Coronavirus: 91 persoane în carantină