0:00

NEAMŢ: Control fără precedent la „Petru Rareş”. S-au solicitat acte!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiColegiul Naţional „Petru Rareș” din Piatra-Neamț este „scanat”, zilele acestea, din cap până-n picioare de inspectorii Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP). Controlul a început joi, 5 martie și se va încheia astăzi, după orele amiezii. Directoarea colegiului, prof. Luminița Vîrlan a precizat că inspectorii ARACIP sunt pentru prima oară în control la Colegiul Naţional „Petru Rareș”.

„Le-am pus la dispoziție toate actele de care au nevoie. Credem că, în această după-amiază, inspectorii își vor încheia verficările urmând să ne comunice verbal primele concluzii”.

Verificările ARACIP sunt obligatorii pentru menținerea acreditării școlilor și se fac o dată la un interval de 5 ani. Scopul este acela de a stabili dacă la unitatea vizată actul educațional se desfășoară în condiții normale. Școlile sunt evaluate din perspectiva a 24 de indicatori de performanță. Potrivit celor spuse de inspectorii școlari, în județul Neamț, toate școlile verificate în acest an au primit certificate de calitate. Evaluările ARACIP au început să se facă în județul Neamț începând cu 2007.

Teoretic, pentru Colegiul Naţional „Petru Rareș”, controlul efectuat de ARACIP este doar o formalitate pentru obținerea certificatului de calitate, deoarece această unitate de învățământ este una de prestigiu pentru învățământul nemțean. (M. TEODOROF)

Articolul precedentBACĂU: Amenzi de 11.850 lei aplicate de jandarmi
Articolul următorMOLDOVA: Facebook pro-turism
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. mai ales cand domnul director al liceului l-a obligat pe directorul fostei scoli postliceale, ca elevii acestei scoli private sa cumpere invitatii pentru anumite baluri.

Comentariile sunt închise.