NEAMŢ: Control după control la o postliceală sanitară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiReprezentanții Postlicealei Sanitare de Stat din Piatra-Neamț se pregătesc pentru evaluarea pe care o vor face inspectorii Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), după ce în 2011-2012, unitatea a fost la un pas de a fi propusă pentru desființare. Principalele motive, care au stat la baza unor calificative negative, așa cum au fost ele expuse în evaluare, au fost evidențiate de faptul că niciun post nu era ocupat de cadre didactice titulare, iar directorul de atunci a fost înlăturat pentru că nu respecta indicatorul care spune că acesta trebuie să fie cadru didactic în învățământ, cu gradul II.

„Şcoala a fost la un pas de a fi închisă. Am oprit acest lucru, numind un nou director, expert ARACIP, și cerând un termen pentru remedierea neconformităților. Este vorba despre 3 ani de zile, după care evaluatorii externi sunt chemați să facă din nou evaluarea”, a declarat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al IȘJ Neamț.

Acesta a mai precizat că în contextul în care o școală are mai multe calificative negative, după evaluare, primește „șansa” ca după un an să remedieze situația. Dacă nici după un an rezultatele nu se schimbă în bine, inspectoratul poate trimite propunerea de închidere a unei școli pe masa ministului educației, care, la rândul lui, poate emite un ordin de încetare a activității unității. Repezentanții postlicealei sanitare spun că sunt pregătiți pentru un nou control și că la sfârșitul perioadei de „grație” vor chema din nou inspectorii ARACIP.

„La unitatea noastră de învățământ au fost rezolvate peste 85% dintre neconformitățile descoperite de evaluatori. Am intrat deja în cel de-al treilea an din peioada acordată de ARACIP. În principal, am reușit să acoperim posturile cu titulari și suntem pe făgașul cel bun”, a precizat prof. Mihai Floroaia, directorul Postlicealei Sanitare de Stat din Piatra-Neamț.

Până la sfârșitul acestui an școlar, evaluatorii ARACIP vor face verificări în 35 de unități de învățământ. Până acum, așa cum ne-au mărturisit reprezentanții IȘJ Neamț, Colegiul Național „Petru Rareș” a obținut cele mai multe calificative de „excelent” (17) din cei 43 de descriptori urmăriți. (M. TEODOROF)

Articolul precedentIAŞI: Şeful Colegiului Medicilor, condamnat la închisoare cu suspendare
Articolul următorNEAMŢ: Fostă directoare de la Urban, condamnată definitiv
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.