tg cabina vot urna mobilaDupă ce Prefectura Neamț a revocat o hotărâre a Consiliului Local Târgu Neamț, sub Cetate au apărut și cabina de vot, și urna mobilă. Consilierul local PSD Vasile Dron anunțase pe 29 martie că Prefectura Neamţ a trimis o hârtie oficială Consiliului Local Târgu-Neamț, în care se specifică că hotărârea din ședința din 27 februarie, când s-a realizat schimbarea unui membru din Adunarea Generală a Acționarilor de la SC ECO, în urma unui scandal de proporții dintre PNL și PSD, este revocată.

Din cele 22 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 31 martie, au existat și 6 proiecte privind înlocuirea unor consilieri. Încă de la început președintele de ședință, independentul Vasile Luculescu, fost PNL via PDL, a adus la cunoștința colegilor că pentru alegerea noilor membri din comisiile din care au făcut parte Romeo Roman și Mișu Câmpeanu se va folosi votul secret. Și de aici a început sarabanda acuzelor și șicanelor dintre PSD și PNL. Proiectul nr. 6 care se referea la înlocuirea mai vechiului ales local PSD Dan Andrușcă din Comisia locală de ordine publică. Nominalizat pentru a-l înlocui a fost Ion Burlacu de la PNL. PSD a invocat respectarea Regulamentului de Organizare a Consiliului Local care prevede votul secret în asemenea situații. Cei de la PNL au venit cu argumentul că fiind o singură persoană nominalizată, nu mai are nici un rost să votezi secret: „Cum se poate vota secret pentru o singură persoană? Dacă nu va fi ales, ce se întâmplă? Înseamnă că toate celelalte proiecte din 2012 și până acum care au fost votate prin vot deschis sunt nule?”.

După mai multe vociferări din partea liberalilor și după argumentarea respectării legii din partea PSD s-a trecut la votul secret. De altfel, la toate celelalte 5 proiecte care vizau înlocuiri de membri ai diferitelor comisii s-a procedat tot cu vot secret. Ceea ce adus indubitabil ca ședința să țină 3 ore. (C.T. STURZU)

Detalii despre scandal, aici: https://zch.ro/prefectura-neamt-schimbarea-aga-de-la-eco-targu-neamt-revocata/

Articolul precedentIAŞI: DNA a lăsat Spitalul Socola fără şefi!
Articolul următorVASLUI: Substanţe dopante în Vama Albiţa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.