Furtunile de ieri au pus un stâlp vechi de electricitate la pământ, au umplut curți și chiar camerele unor case de apă și mâl și au lăsat comuna Dumbrava Roșie fără curent preț de câteva ore. Patru puncte de transformare au fost avariate și 423 de case au rămas fără energie electrică.

Șase localități au fost afectate de ape: Piatra-Neamț, Roman, Târgu-Neamț, Vânători Neamț, Dumbrava Roșie și Bodești. În Piatra-Neamț, pe Aleea Tineretului un stâlp de lemn a fost pus la pământ de vijelie și o echipă Publiserv a acționat pentru îndepărtarea acestuia de pe calea de accea.

Pompierii au evacuat apa cu motopompele din 4 curți și 3 locuințe din Piatra Neamț str. Pictor Grigorescu.

În Târgu Neamț, pe strada Roger Naum, alți 3 subofițeri au acționat cu motopompa pentru evacuarea apei dintr-un subsol. Două curți și un beci din localitatea Vânători Neamț au fost inundate, aici acționând 8 subofițeri de la pompieri cu două autospeciale și două motopompe și cu ajutorul SVSU din localitate.

În Roman pe strada Victoriei, voluntarii SVSU de la primărie au evacuat apa dintr-o curte.

Pe Drumul Național 15C în localitatea Bodești o echipă de la Secția de Drumuri Naționale și voluntarii SVSU din localitate au curățat șoseaua de aluviuni pentru a o reda circulației rutiere. Pe trei drumuri județene au fost restricții de circulație timp de câteva ore puhoaiele de apă și aluviunilor au făcut porțiuni de drum impracticabile.

Angela Croitoru

Foto ISU Neamț

Articolul precedentUrsul revine la Vădurele
Articolul următorCalendarul acordării voucherelor angajaților din Educație
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.