0:00

Scrisoare deschisă

Vadim, eşti amnezic?

1. Te felicit! Ţi-ai îndeplinit rolul malefic, de „talpa iadului” şi ai terminat definitiv PRM-ul, astfel că, te sfătuiesc să stai cu mîna întinsă în altă parte, nu la poarta acestui partid pe care nu ne-ai lăsat să-l reabilităm atunci cînd ţi-am solicitat cu bună credinţă, după eşecurile notabile din 2012 (nici 2%) de care te-ai făcut vinovat, aproape sută la sută.

Dar aşa a fost să fie! Noi nu ne-am pierdut speranţa.

2. Ai convocat pe 28 februarie a.c. şedinţa Biroului Permanent ( Naţional??) al PRM.

Am citit undeva că oamenii cu memorie bună, rămîn, fără ea mai devreme decît ceilalţi muritori.

NEAMŢ: Colonelul Badea îi scrie tribunului Vadim, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Corneliu Vadim Tudor la Piatra Neamţ

Sînt convins că Popescu şi Căpîlnaş nu au săracii nici ei cum să te ajute, dar doamna Viky? Dar, prietenul la nevoie se cunoaşte aşa că, iată cum stau lucrurile:

  • PRM-ul n-a avut niciodată sintagma „naţional” în denumirea Biroului Permanent (vezi poate ai luat Statutul altui partid). Dar ce importanâî mai are?
  • Biroul Permanent, Comitetul Director, Consiliul Naţional au mandat statutar de 4 ani. El a expirat încă din octombrie 2014 (vezi legea şi statutul).
  • Să nu îţi fie cu supărare, dar şi mandatul de preşedinte este, deasemenea expirat, deci nu mai ai competenţe, iar Tribunalul Bucureşti are stocul de mandate de preşedinţi epuizat.
  • Probabil ai în plan să falsifici nişte documente. După listele privind membrii organelor alese de Congresul al V-lea al PRM din 30 octombrie 2010, nu mai poţi întruni niciodată cvorum, pentru că cel puţin două treimi sînt plecaţi din partid ori refuză să mai lucreze cu tine (fie vorba între noi, şi atunci, în octombrie 2010, ai întrerupt votul, fiind multe filiale care n-au votat şi ai dat ordin să se falsifice procesele – verbale) la tine falsul a devenit o boală de sînge.

3. Nu mai deruta oamenii şi nu-i mai purta pe drumuri. Încercarea de a „intra în legalitate” prin aşa zisele cooptări (anterioare sau ulterioare) nu poate duce decît la Codul penal. Pune mîna pe carte! Doar nu vrei să te duci lîngă prietenul tău „Pinalty”, care, regret sincer că se găseşte într-o asemenea situaţie.

4. Ce Conferinţe judeţene vrei să faci în ideea organizării „Congresului” cînd n-ai pornit de la bază (comune, oraşe, municipii) unde ştii bine că nu mai ai structuri. Îi îndemni pe aceşti oameni să întocmească documente fictive? Asta le trebuie lor, cercetări la DNA? Du-te singur şi lasă-i în pace. Sînt şi aşa destul de bulversaţi şi necăjiţi. Ei trebuie să ştie că nu PRM-ul te interesează pe tine ci interesul personal.

Cînd ţi-am făcut, indirect, propunerea să reunim efectivele pentru a repune lucrurile în cadrul legal ce-a fost la gura ta? PRM-ul ştii şi tu, este terminat.

Ar trebui să-ţi dai pumni în cap. Dacă nu acum, o vei face foarte curînd.

NEAMŢ: Colonelul Badea îi scrie tribunului Vadim, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Dumitru Badea

Oricum de data aceasta nu vom mai accepta să joci ceardaşul pe lege. Hotărît, îţi vom da cu legea în cap.

5. Îţi mai amintesc şi sentinţa 40P/2013 a Curţii de Apel Bucureşti care a desfiinţat în totul „hotărîrile” aşa zisului Congres organizat de tine în 20 iulie 2013: reconfirmarea ta ca preşedinte, completarea organelor de conducere la nivel naţional, încercarea de a legaliza prin „Congres” hotărîrile anterioare de excluderi din partid, dizolvări de organizaţii, numiri în funcţii şi destituiri, etc. În acest fel, instanţa a hotărît că excluşii din partid ilegal şi nestatutar nu sînt excluşi, destituiţii nu sînt destituiţi, etc.

6. În „Tricolorul” de astăzi te referi la momentul 23 martie 1999 cînd plenul Senatului ţi-a ridicat imunitatea în unsprezece dosare penale (insultă şi calomnie). Eram membru al Comisiei juridice şi imunităţi a Senatului. Datorită zelului meu în a te apăra mă izolaseră toţi membrii acelei Comisii. I-am rugat, m-am umilit, dar erau hotărîţi! Deci nu mai spune că ne-ai făcut oameni. Şi noi te-am apărat, te-am suportat, dar rău am făcut!

Îi nominalizezi pe prigonitorii tăi de atunci şi spui că sînt nimeni acum.

A venit vremea ca, şi noi, prigoniţii tăi să-ţi spunem clar: nu te mai zdrobi atît, face rău la sănătate! Mulţumeşte-te cu cît ai acumulat pînă acum. Ţi-a venit şi ţie sorocul prigonitorule! P.S. Dacă unii s-ar mai coborî la mintea ta, acum ai avea nu cele cîteva dosare penale care se tot tergiversează doar o interveni prescripţia, ci cîteva sute. Dar ai circumstanţe atenuante. Ai probleme de sănătate aşa cum îi scriai lui Ceauşescu în 1989 ( vezi opera ta „Scrisori deschise”, ed. 2005, pag. 146). Cîtă laşitate, iar acum faci pe zmeul!

7. Atenţie la vînzarea sediilor! Cine ţi-a dat permisiunea? De ce nu îţi vinzi casa? Noi împărţim salariul sau pensia cu partidul de ani de zile pentru a plăti chirii, dotări, utilităţi. N-am cerşit nicio recompensă şi nici nu am întins mîna la cine s-a nimerit.

Filialele nu trebuie să vîndă nimic pînă nu se hotărăşte legal soarta PRM, după consultarea generală. Chestia cu partid de lider, care hotărăşte el totul pentru ceilalţi este desuetă.

8. Îţi scriu şi pentru a te pune sub lupa opiniei publice, care este factorul determinant în păstrarea echilibrului în societatea românească de care tu ca om politic ţi-ai bătut joc prea mult timp, iar ea (societatea) încluzînd aici şi organele judiciare a fost prea tolerantă cu tine. Dar văd că lucrurile se precipită şi se schimbă în bine din acest punct de vedere.

9. Profit de această ocazie pentru a te informa că noi n-am rămas în drum. Ne consultăm cu filialele (noi avem structuri teritoriale) şi pînă la mijlocul săptămînii viitoare vom lua o hotărîre comună. Nu vrem să pierdem nici organizaţiile şi nici fondul de cadre care au rămas loiale.

Tu ai pierdut trenul şi ţi-a trecut vremea! Cine mai rămîne în sclavia ta şi-a pierdut busola.

Sănătate!

Piatra Neamţ, 27.02.2015

Colonel (r) jurist Dumitru Badea

Articolul precedentNEAMŢ: Ciocnire între două maşini. O femeie a fost rănită!
Articolul următorNEAMŢ: Gaşcă de infractori minori la spart de magazine
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.