0:00

NEAMŢ: Cerşetor condamnat la 5 ani de puşcărie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDănuţ Roşu (44 de ani) din Piatra-Neamţ a fost condamnat la 5 ani de puşcărie şi la doi ani de pedeapsă complementară (interzicerea drepturilor civile) pentru că a fost la un pas să ucidă, în seara de Vovidenie a anului trecut. Pedeapsa a fost pronunţată de Tribunalul Neamţ, în ziua de 4 mai, dar poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, care va da decizia definitivă. Până atunci, magistraţii au decis să-l ţină în continuare pe Roşu la arest.

Roşu şi victima sa (un cerşetor în vârstă de 26 de ani) s-au încăierat, de la pomană, în cimitirul bisericii de la Vânători, Piatra-Neamţ. Fiecare avea impresia că celălalt îi face concurenţă şi de aici s-a iscat cearta. Numai că Roşu a scos cuţitul şi a lovit, după care, imediat ce-au apărut poliţiştii la faţa locului, a negat că l-ar fi înjunghiat pe celălalt, dar a recunoscut că s-au îmbrâncit şi a spus că probabil a căzut cu pieptul în vreun gărduţ de mormânt.

Rănitul a fost dus la spital, unde medicii au stabilit că are mai multe plăgi epigastrice şi în zona toracelui stâng, şi au decis că-l opereze de urgenţă. Între timp, poliţiştii au stabilit exact ce s-a îmtâmplat şi i-au întocmit dosar penal agresorului, sub acuzaţia de tentativă de omor. În timpul procesului, cerşetorul înjunghiat a declarat că nu se constituie parte civilă şi nu vrea bani de la agresorul său, aşa că Roşu nu are de plătit decât 900 de lei – cheltuieli de judecată. (C. MIRCEA)

Articolul precedentInspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ primeşte drapelul de luptă
Articolul următor„Descoperiri” prin gospodării: un proiectil şi o grenadă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.