pietricica turism

proiectilDoi bărbaţi, care chiar au sărbătorit prin muncă week end-ul trecut, au făcut descoperiri surprinzătoare în propriile gospodării.

Unul, care locuieşte în satul Cuiejdiu, din comuna Gârcina, a găsit un proiectil exploziv de calibru 75 mm, în timp ce făcea săpături pentru amenajarea unei canalizări. Omul s-a oprit din treabă şi a chemat pirotehniştii, care au verificat întreaga curte şi au găsit şi o lovitură de aruncător de calibru 82 mm. Ambele elemente de muniţie au fost ridicate şi urmează să fie distruse în timpul unei misiuni speciale.

Sâmbătă seara, un bărbat din satul Certieni, comuna Bârgăoani, care muncise toată ziua la demolarea unei anexe din gospodărie, a ajuns la fundaţie şi a găsit o grenadă.

„La locul indicat s-a deplasat echipa pirotehnică, formată din doi subofiţeri, şi a ridicat grenada de mână defensivă, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă”, a precizat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Având în vedere că în această perioadă se lucrează atât la câmp, cât şi prin gospodării, militarii sfătuiesc oamenii care găsesc elemente de muniţie să nu le lovească şi nici să nu încerce să le desfacă, ci să anunţe imediat pirotehniştii şi să păzească locul până la sosirea acestora. (C. MIRCEA)