elevi deschidere 03Luni, 23 februarie, în județul Neamț, până la ora 13:00, au fost depuse doar 249 de cereri pentru înscrierea copiilor la școlile din învățământul primar. Puține, spun inspectorii, care motivează lipsa de avânt ca fiind cauzată de simulările de la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a.

„Nu ne surprinde. Era oarecum de așteptat. În prima zi, nu prea se grăbesc părinții și probabil că au evitat aceast moment tocmai pentru că s-a suprapus cu simularea de la Evaluarea Națională. Suntem siguri că în zilele ce vor urma numărul cererilor va crește”, a precizat Florin Dimon, inspector școlar pentru Învățământul Primar, din cadrul IȘJ Neamț.

Părinții mai au timp să depună cererile necesare înscrierii copiilor, până în 13 martie. Până în 21 martie, după ce vor fi analizate toate cererile, la unitățile școlare și pe site-urile acestora vor fi afișate listele cu numărul de copii înscriși, locurile rămase libere și listele cu copiii care nu au fost înscriși în prima etapă. Anul acesta au fost prinse în planul de școlarizare 242 de clase pregătitoare. (M. TEODOROF)