0:00

NEAMŢ: Acreditarea Spitalului Târgu-Neamț, amânată pentru 2016, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn luna martie a acestui an, Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” din Târgu-Neamț ar fi trebuit să primească vizita unei comisii de la Ministerul Sănătății care să acrediteze instituția. Reamintim că spitalul din Târgu-Neamț este de categoria a IV-a și dorește a fi încadrat în categoria a III-a, aidoma spitalului din Roman. Noul director interimar, dr. Mihaela Antohi, ne-a adus la cunoștință faptul că acreditarea instituției pe care o conduce va fi amânată pentru anul viitor, pe considerentul că este nevoie mai întâi de mai multe investiții și achiziții de aparatură medicală. Un alt motiv este și faptul că taxa pentru obținerea acreditării este de 600 de milioane de lei vechi.

„Anul acesta nu avem nicio șansă să obținem acreditarea și am amânat ca să o obținem anul viitor. Nu suntem pregătiți, din păcate. Acreditarea presupune dotări materiale importante , plus că taxa este foarte mare, în jur de 600 de milioane lei vechi. Măcar dacă o plătim să o plătim cu folos. Mai bine de acești bani cumpărăm ceva pentru spital. Încerc să îmi fac treaba cum știu mai bine. Am o deviză: întâi pacientul, apoi spitalul și după aceea personalul”, ne-a declarat noul manager.

Și consilierul PSD, Vasile Dron, membru în Consiliul de Administrație al spitalului e de părere că acreditarea trebuie amânată pentru la anul: „E indicat să amânăm acreditarea până la anul pentru că e nevoie de multe investiții. Trebuie să reabilităm niște pavilioane, trebuie să aducem centralele termice și trebuie făcute achiziții de aparatură medicală”.

Primarul Daniel Harpa ne-a confirmat faptul că își dorește ca noul manager interimar dr. Mihaela Antohi, care l-a înlocuit pe dr. Florin Apostoae să rămână pe funcție până în 2016, eventual chiar până după alegerile locale.

„Doamna doctor Antohi este o profesionistă cu calități umane inconstestabile. Îmi doresc să rămână tot dânsa manager, pentru că în spital s-a instaurat liniștea și bunul mers al activității. Primăria, în special, eu, personal, voi fi alături de spital și voi sprijini orice inițiativă a doamnei doctor”, ne-a spus edilul.

Dr. Mihaela Antohi este medic specialist în boli interne și a mai fost manager al spitalului din Târgu-Neamț în perioada 2005-2009. Dr. Antohi l-a înlocuit pe fostul manager Florin Apostoae, în luna ianuarie a acestui an, după ce primarul Daniel Harpa i-a cerut demisia celui din urmă, ca urmare a lipsei de comunicare și transparență. (C.T. STURZU)

Articolul precedentNEAMŢ: Cereri puţine la învăţământul primar
Articolul următorBACĂU: La furat televizoare!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.