tg blocPe ordinea de zi a ședinței a Consiliului Local Târgu-Neamț de vineri, 27 februarie, au fost nu mai puțin de 4 proiecte care vizau aprobarea privind scoaterea la licitație, în vederea concesionării, a unor spații sau suprafețe, ori atribuirea unor spații prin închiriere.

Un prim proiect de acest gen a fost acela cu privire la o licitatie publică deschisă în vederea inițierii procedurii de închiriere a unui spațiu în suprafață de 90,8 mp situat în bd. 22 Decembrie, la parterul blocului M5, aparținând domeniului privat al orașului Târgu Neamț. Prețul de pornire a licitației a fost stabilit la 4 lei/mp/an. Este vorba de spațiul unde funcționa fosta televiziune a orașului Târgu-Neamț, TV Neamț, controlată de familia Arnăutu.

O altă suprafață dată spre concesionare este cea de 18 mp, situată pe str. Cuza Vodă, pe o perioadă de 5 ani Prețul de pornire al licitației este de 62 lei/mp/an.

Un alt spatiu, în suprafață de 13,6 mp, aparținând domeniului public al orașului Târgu Neamt, situat în bd. Ştefan cel Mare, nr. 48 va fi dat în atribuire prin închiriere în vederea desfășurării activității ONG-urilor-domeniul pensionari/persoane vârstnice evaluate și înscrise în lista de priorități pentru atribuirea unui spațiu. Prețul de închiriere este de 2 lei/mp/lună. Durata închirierii este de 5 ani, începând de la data încheierii contractului.

Un alt spațiu din domeniul public al orașului Târgu-Neamț va fi închiriat celor de la UNPR, filiala orașului. Acesta, în suprafață de 27,7 mp, situat în str. Ing. Serafim Lungu. nr. 1, va fi închiriat pe o perioada de 2 ani, cu posibilitate de prelungire prin act aditional. Prețul chiriei este de 52,35 lei/lună, conform Fișei de calcul, urmând ca prețul să se majoreze anual cu indicele de inflație. (C.T. STURZU)