Neamț: „Birou de informații” pentru cei care vor să înființeze sau să dezvolte o afacere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCamera de Comerț și Industrie (CCI) Neamț a deschis, oficial, în prezența autorităților locale și județene, marți, 29 noiembrie, la Pavilionul Expozițional din Piatra-Neamț, Biroul Unic. Acest Birou, care va funcționa în cadrul CCI, are rolul de a oferi consultanță de specialitate celor care doresc să înființeze o nouă afacere sau să o dezvolte pe cea existentă și au nevoie de informații pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și a altor acorduri de funcționare. Potrivit președintelui CCI, Mihai Apopii, acest eveniment a fost așteptat de multă vreme de oamenii din mediul de afaceri, reprezentând o modalitate potrivită pentru a monitoriza, a aduce consultanță la nivelul fiecărei întreprinzător și, mai ales, de a transmite informația despre business celui care începe o afacere.

Sper să fie un demers pozitiv și credem că, în viitor, acest Birou Unic se va transforma într-un sprijin real pentru firme. În perioada următoare, el va funcționa prin secretariatul Camerei de Comerț. Prin intermediul internetului se vor înainta toate solicitările firmelor, astfel încât noi să cerem mai departe de la instituțiile implicate informație pregătită, calificată. În final, acest Birou Unic se va transforma într-o platformă on-line, în care toate autoritățile implicate în avizare, în control să-și încarce informațiile, să le actualizeze și, prin grija CCI, care va funcționa gratuit, informațiile să fie dirijate spre cei care vor avea nevoie de ele. Credem că acest demers are un start așa cum trebuie, un start la nivel de masă, de apropiere de firme ca, mai apoi, să realizăm o platformă profesionalizată pentru oamenii de afaceri”, a declarat Mihai Apopii, președintele CCI.

Acesta a mai amintit că cei care au nevoie de informaţii, în acest sens, sunt așteptați, în a doua zi de marți a fiecărei luni, între orele 9 – 12, la sediul CCI Neamț. De la aceste întâlniri nu vor lipsi reprezentanții instituțiilor locale și județene

La eveniment a fost prezent și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, care a precizat că această inițiativă a mai fost înregistrată doar într-un singur loc din țară.

Suntem al doilea județ din România care a înființat un astfel de Birou Unic adresat oamenilor de afaceri, după Timiș. Mă bucur mult că am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect. El a izvorât din dorința de a crea un climat de afaceri stabil și coerent, compatibil cu standardele naționale și europene. Scopul nostru este ca acest Birou Unic să se transforme, într-un viitor apropiat, într-o platformă online, o platformă specializată, care să se adreseze strict oamenilor de afaceri, astfel încât cei interesați să aibă acces mai ușor la informații”, a spus președintele Arsene. (M.T.)

Articolul precedentDirectorul economic de la Drupo s-a făcut polițist
Articolul următorNeamț: E ”cald și bine” în centrele de permanență. Lista cu venituri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.