0:00

NEAMŢ: Bacalaureatul bate la ușă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLuni, 25 mai, este prima zi de înscrieri pentru examenul național de bacalaureat – sesiunea iunie-iulie. Potrivit calendarului examenului, înscrierile pentru această sesiune se încheie în 29 mai. Prima probă de bacalaureat, programată în perioada 8-10 iunie, este cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. După această probă, în intervalul 10-12 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Probele examenului vor continua, între 15 -19 iunie, când candidații vor trebui să treacă prin evaluarea competenţelor digitale. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se va desfășura între 22-26 iunie, iar după această dată absolvenții de liceu vor participa la probele scrise.

Cea dintâi probă scrisă este la Limba şi literatura română și va avea loc în 29 iunie. Următoarea zi, 30 iunie, va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Ziua de 1 iulie este programată pentru proba scrisă obligatorie a profilului, iar în 3 iulie candidații pentru obținerea diplomei de bacalaureat vor fi examinați la proba la alegere a profilului şi specializării. În 6 iulie, se vor afișa primele rezultate, depunerea contestaţiilor făcându-se în aceeași zi. În intervalul 7-9 iulie, se vor rezolva contestaţiile, iar în 10 iulie vor fi afișate rezultatele finale din sesiunea de vară a bacalaureatului.

Reamintim că, în această perioadă, este în desfășurare sesiunea specială de bacalaureat, la care candidează absolvenții de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru competițiile internaţionale, precum și pentru absolvenţii de liceu care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate. Din județul Neamț, la această sesiune s-au prezentat doi elevi: Cristina Moroi de la Liceul cu Program Sportiv din Piatra-Neamț și Georgeana Țuculeanu de la Colegiul Național „Petru-Rareș” din Piatra-Neamț. De mâine, 25 mai, aceștia vor începe probele scrise din cadrul sesiunii speciale a examenului de bacalaureat. (M. TEODOROF)

Articolul precedentFost concurent la „Românii au talent” cercetat pentru pornografie infantilă!
Articolul următorNEAMŢ: Concursuri pe bandă rulantă la IȘJ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.