Cristina MOROI
Cristina MOROI

Trei elevi din judeţul Neamț care se pregătesc să încheie socotelile cu liceul și care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale sunt în pragul sesiunii speciale de bacalaureat.

Înscrierile pentru aceștia, dar și pentru cei care se pregătesc de admiterea la universitățile din afara granițelor țării se vor înscrie la bacalaureat în perioada 16-17 mai.

Cristina Moroi – clasa a XII-a, de la Liceul cu Program Sportiv din Piatra-Neamț s-a calificat la Turneul Internațional pentru Senioare. Eleva este în circuitul WTA și se pregătește intens în București pentru competițiile de profil.

Un alt elev care va da examenul de bacalaureatul, în această lună, este Ștefan Titus Dascălu (clasa a XII-a), de la Colegiul Național „Petru Rareș”, care s-a calificat în lotul lărgit pentru olimpiada internațională de Fizică. Acesta a trecut de toate interviurile pentru a fi acceptat la Oxford și dacă va obține rezultate bune, cei din Regatul Unit îl vor primi cu brațele deschise.

Georgeana ŢUCULEANU
Georgeana ŢUCULEANU

Georgeana Țuculeanu, o altă elevă de excepție, tot de la Rareș, se pregătește pentru internaționala de Biologie. Acesta și-a mărturistit pasiunea pentru medicină, urmând să studieze în București.

Între 18 şi 19 mai se va face evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 20 şi 21 mai, evaluarea competenţelor digitale.

În 22 şi 23 mai va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va fi susţinută pe 25 mai.

Titus DASCĂLU
Titus DASCĂLU

În 26 mai se va susţine proba obligatorie a profilului, iar o zi mai târziu pe 27 mai va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării.

Anul trecut, din Neamț au fost 7 elevi înscriși la sesiunea specială de a examenului de maturitate, însă doar 3 au reușit să-l treacă.

Ceilalţi elevi vor susţine bacalaureatul în perioada 8 iunie-10 iulie, iar prima probă va fi cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română. (M. TEODOROF)

Articolul precedentFormaţia VCM Piatra Neamţ invitată să rămână în prima ligă, dar nu-şi permite!
Articolul următorMatei Vişniec la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.