pietricica turism

Constantin NitaConstantin Niţă, directorul formaţiei Volei Club Municipal – LPS Piatra Neamţ, a declarat că a primit o invitaţie oficială din partea Federaţiei Române de Volei, pentru ca echipa pietreană să se înscrie în campionatul primei divizii, cu toate că, la finalul sezonului 2014-2015 a retrogradat în liga secundă.

„Phoenix Şimleu Silvaniei s-a retras din campionat, iar FRV ne-a făcut o invitaţie oficială pentru a ne înscrie în campionatul primei divizii, A1, deoarece noi am fost prima echipă sub linie. Vreau, însă, să fac cunoscut că nu mai înscriu echipa în campionat, dacă nu sunt ajutat de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Îmi pare rău că cineva de la Consiliul Judeţean a făcut nişte criterii din birou, pentru a accesa fonduri nerambursabile, dar nu a discutat cu oamenii de sport din judeţ. Nu ne-a întrebat nimeni care sunt costurile, de ce avem nevoie, poate şi pentru că nu e, încă, an electoral. Cineva a făcut nişte criterii, pe care se împart nişte bani foarte puţini. Anul trecut, am primit 15.000 de lei, cât echipa de liga a doua Cimentul Bicaz, la handbal masculin. Anul acesta putem accesa maxim 300.000 de lei, în două tranşe, ceea ce înseamnă cam 20% din necesarul unei echipe de primă ligă, de mijlocul clasamentului. Nu s-a uitat nimeni la echipa de handbal feminin de la Roman, care primeşte 2 milioane şi jumătate de lei pe sezon de la Consiliul Local, plus alte sume de la Consiliul Judeţean, iar echipa se bate al doilea an consecutiv în play-off cu forţele campionatului şi reprezintă judeţul în cupele europene”, a spus Niţă.

Diriguitorul echipei masculine de volei a mai precizat că a avut o discuţie şi cu primarul Dragoş Chitic, care deja a virat în contul echipei două tranşe de bani şi a mai promis spre finalul anului o rectificare, atunci când echipa se va afla în plin campionat. Necesarul echipei masculine de volei pentru un sezon a fost estimat la un milion şi jumătate de lei, sumă ce reprezintă salariile jucătorilor, taxele de achitat la FRV, baremele arbitrilor, chiria sălii polivalente şi utilităţile, plus deplasările în ţară pe parcursul sezonului 2015-2016. (Mihai STOIAN)