0:00

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, în colaborare cu Primăria Municipiului Chişinău, organizează, de vineri, 2 septembrie, până duminică, 4 septembrie, cea de-a III-a ediţie a „Neamţ Art Festival”, în centrul istoric din Piatra-Neamţ.Neamţ Art Festival în centrul istoric din Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Festivalul va debuta cu concertul susținut de Band-ul Vali Boghean din Republica Moldova, serile următoare fiind dedicate muzicii susţinute de Camerata Chișinău, „Brio Sonores”, Mariana Bulicanu și Aliona Triboi.

Neamţ Art Festival în centrul istoric din Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Vali Boghean Band. Foto: Facebook Vali Boghean

Pe parcursul celor trei zile de festival vor fi demonstraţii de arte marţiale, dans modern și dans sportiv, dar şi atelierele de creație: pictură icoane pe sticlă, țesut mărgele, prelucrare a sticlei, sculptură în lemn, caligrafie cu tocuri de sticlă.

Ultima seară a festivalului va fi cea mai bogată în evenimente, atunci urmând să aibă loc o prezentare de bijuterii confecţionate manual, dar şi  albumul „De la Cucuteni, la Mileniul III”.

„Gala bijuteriilor „Flower Power inspired by nature” este organizată de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, în parteneriat cu comunitatea „Loja pasionaților de mărgele”, călăuzită de doamna Ana Zaporojan din Oradea și de Laura Bogdan Hancăș din Petroșani. Manifestarea reunește douăzeci și nouă de creatori de bijuterii din optsprezece localități din România: Galați, Suceava, Constanța, Târgoviște, Corbeanca-Ilfov, Roman, Târgu-Mureș, Petroșani, Timișoara, Rozavlea-Maramureș, Tecuci, Caracal, București, Satu Mare, Iași, Buzău, Oradea și, desigur, Piatra-Neamț. În plus, sunt prezenți patru creatori de bijuterii din afara hotarelor țării, din Armenia, Germania, Italia și Israel”, precizează organizatorii.

Finalul ediției va fi dedicat tot muzicii, prin concertul DJ Manuel Riva, cel care a lucrat cu celebra actriță Lindsay Lohan la piesa “Lullaby”.

Partenerii de anul acesta ai festivalului sunt Primăria și Consiliul Local Piatra-Neamț şi Primăria și Consiliul Local Târgu Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentBărbat dispărut de la ferma la care lucra
Articolul următorTrei tineri au ajuns în spital după ce o șoferiță a evitat un câine
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.