Singurele aparate de aer condiționat din clădirea Inspectoratului Județean de Poliție Neamț sunt la demisol, locul unde sunt cazați arestații preventiv.

În vreme ce doar ei stau, cu adevărat, la răcoare, în birouri, polițiștii care lucrează la dosare și audiază oameni suportă cum pot temperaturile.

Unii au noroc de brazii înalți de la intrarea principală, care umbresc o parte din birourile de la primele două etaje. Alții stau direct în bătaia soarelui.

Arestul a fost modernizat cu fonduri europene, special destinate persoanelor private de libertate”, a declarat comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț. ”Restul clădirii ar putea avea aer condiționat în 2021. Suntem, alături de inspectoratul din Cluj, pe ultima sută de metri a aprobării unei finanțări prin POR pentru anveloparea termică. Numai că vor mai dura procedurile cam 9 luni și abia după aceea încep lucrările, care au un termen de execuție de 2 ani”.

La disconfortul termic contribuie și faptul că, în unele birouri, destul de mici ca suprafață, sunt câte 3 lucrători. Doar șefii de servicii au privilegiul de a fi singuri în birou. Chiar și în condiții de ”înghesuială”, s-au făcut niște verificări, pentru a se stabili dacă încăperile asigură un număr suficient de metri cubi de aer pe cap de angajat și concluzia a fost că volumul de aer este în limitele prevăzute de lege.

Cea mai mare investiție făcută în ultimii ani pentru confortul angajaților a fost în 2017, când au fost scoase din uz cazanele, vechi de peste 40 de ani, și înlocuite cu o centrală termică modernă. Investiția a fost în valoare de 380.000 de lei. (C.M.)

Articolul precedentTrei cazuri de meningită în Neamț
Articolul următorFermieri condamnați pentru afaceri penale cu subvenții APIA
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.