0:00

UPDATE NEAMŢ: Incendiu la biserica din Băluşesti – Dochia / Şeful ISU: „Situaţia e foarte gravă”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUPDATE 2: Nu doar faptul că biserica era din lemn şi izolată cu polistiren a contribuit la întreţinerea incendiului. Pompierii au avut o singură opţiune pentru alimentarea autospecialelor: la 5 km distanţă de locul intervenţiei, pe un drum pietruit, plin de gropi şi de noroi. Aproape de ora 22 incendiul era localizat, dar şi biserica scrum. Rămâne de stabilit cauza, care poate începe cu instalaţia electrică, o candelă sau o lumânare uitată aprinsă după slujba din această seară sau sistemul de încălzire. Oricum, în această seară, la fel ca în toate bisericile din ţară şi la Băluşeşti s-a ţinut slujba de începere a Postului Paştelui. Din păcate, ultima!

UPDATE 1: Flăcările au cuprins cu totul lăcaşul de cult, turla s-a prăbuşit deja, iar pompierii încearcă, simultan, să stingă incendiul şi să protejeze casa parohială care este la o distanţă de doar 5 metri faţă de biserică.

„Situaţia e foarte gravă, pentru că întreaga biserică este izolată cu polistiren, un material care întreţine arderea”, a declarat colonelul Ioan Niţică, comandantul ISU Neamţ.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Biserica parohiei Băluşeşti, din comuna Dochia, a luat foc în această seară (23 februarie), din cauze care n-au fost stabilite încă. Cinci autospeciale de pompieri din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ şi o ambulanţă SMURD sunt la locul intervenţiei. Biserica este din lemn şi flăcările au ajuns deja la acoperiş, aşa că şansele ca biserica să fie salvată sunt destul de mici. Intervenţia este condusă de colonelul Ioan Niţică, şeful ISU Neamţ. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPe cine a plătit Publiservul pentru a ieși din insolvență?
Articolul următorNEAMŢ: Peste 12.000 de persoane fără loc de muncă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.