0:00

Neamț: Angajat al unei firme de construcţii a suferit arsuri grave după ce s-a electrocutat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 31 de ani, din judeţul Bacău, angajat al unei firme de construcţii ce efectua lucrări de consolidare a malurilor pârâului Dămuc, în comuna cu acelaşi nume, a fost electrocutat, ieri, 21 februarie, în jurul orei 15.

Potrivit martorilor, un coleg al victimei, un bărbat de 30 de ani, din județul Harghita, care manevra o betonieră, în apropierea Drumului Județean 127 A, ar fi atins cu tubulatura metalică a utilajului firele rețelei de înaltă tensiune, iar curentul electric s-a descărcat în cofrajul metalic de către era rezemat bărbatul de 31 de ani, acesta fiind electrocutat.

Bărbatul a suferit arsuri și a fost transporat inițial Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Neamț, fiind apoi transferat la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Spiridon Iași, unde există o secție specială pentru a trata persoanele care au suferit arsuri grave.

Polițiștii au deschis dosar penal şi cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.”, a precizat agent principal, Georgiana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Conducerea firmei de construcţii a raportat accidentul de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ şi o comisie specială din cadrul angajatorului anchetează accidentul, concluziile urmând să fie comunicate inspectoratului, potrivit informaţiilor furnizate de Elvis Sâsână, purtâtorul de cuvânt al ITM Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentCampania „Învață să salvezi o viață!” a început la Colegiul Național Petru Rareș
Articolul următorO tânără și un bărbat sunt dați dispăruţi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.