0:00

Neamț. Alertă de infecție cu West Nile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn localnic din comuna Săvinești a fost confirmat infectat cu virusul West Nile. Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a fost în stare foarte gravă, internat mai întâi la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Medicii din cadrul secției Medicină Internă, unde a fost initial internat, s-au străduit să-l ajute și i-au administrat tratament simptomatic, însă starea lui se agrava. A doua zi, în 19 septembrie, în baza investigațiilor care i s-au făcut, medicii au reușit să restrângă suspiciunile, la diagnosticul de meningoencefalită acută cu lichid cefalorahidian clar. Pacientul a fost transferat imediat în secția Boli Infecțioase, după cum a precizat dr. Maria Chirița, director medical al SJU Piatra Neamț și a doua zi s-a obținut acordul pentru transferul pacientului la Iași.

Neamț. Alertă de infecție cu West Nile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Paraschiva” Iași au efectuat nemțeanului investigații medicale de specialitate și ieri, 27 septembrie, s-a confirmat infecția cu virusul West Nile. Pacientul are evoluție favorabilă, potrivit medicilor ieșeni, știut fiind că pentru această afecțiune nu există tratament. Adulții sunt mai pasibili de a dezvolta forme severe de infecție, cu febră mare, durere foarte mare de cap, tulburări de vedere, vărsături, spre deosebire de copii. În unele cazuri, boala poate fi fatală.

Medicii recomandă ca, având în vedere vremea caldă și faptul că virusul se transmite prin înțepătura de țânțar infestat de la păsări bolnave, să se evite zonele cu apă băltită, cele cu vegetație abundentă și să se poarte haine care acoperă corpul dacă ieșiți în plimbare prin pădure, parcuri.

C.I.

Articolul precedentCrește salariul minim general, se amână cel din construcții și agricultură
Articolul următorUrs în zona Cetății Târgu Neamț