NEAMŢ: Achitare în ultrajul „naţional” de la Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Ioan CĂNĂRĂU

Judecătoria Roman a pronunţat vineri, 3 aprilie, sentinţa în dosarul de ultraj care a făcut vâlvă la nivel naţional şi a adus potop de controale la Poliţia municipală. După audierea tuturor părţilor şi finalizarea cercetării judecătoreşti, magistratul Cristian Bîrjovanu a decis: „Achită inculpaţii conform art. 16 lit. b teza a II-a NCPP. Respinge acţiunile civile. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu apel în 10 zile la Curtea de Apel Bacău”. 

La scurt timp după aflarea sentinţei, Ioan Cănărău, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie Neamţ a postat pe site-ul sindicatului consideraţii personale despre soluţia din dosar, găsindu-l vinovat nu pe judecător (că nu-şi permite totuşi să critice instanţa) ci pe ofiţerul care a fost la comandă în seara când s-a petrecut „ultrajul”: „Distinsul ofiţer, specialist în deontologie profesională şi plin de proceduri şi norme interne, spune sub jurământ că nu se impunea întocmirea unui dosar penal, ci doar sancţionarea contravenţională a celor doi şi trimiterea la domicilii, încătuşarea trebuia făcută cu mâinile în faţă nu la spate, că trebuiau conduşi la sediul poliţiei nu al poliţiei locale, iar poliţiştii nu aveau dreptul să filmeze cum scandalagii îi ultragiază .
Nu cred că s-a mai pomenit în poliţia română, ca acuzatorul, poliţistul care dispune întocmirea unui dosar penal să fie martorul infractorilor împotriva poliţiştilor ultragiaţi. (…) Sentinţa este nedreaptă, din punctul nostru de vedere, agenţii de poliţie vor declara apel printr-un avocat plătit din banii lor! Sperăm ca şi parchetul să urmeze aceeaşi cale de atac pentru că din toată povestea asta instituţia acuzatoare primeşte o palmă grea pe obraz, iar agenţii de poliţie devin mai motivaţi să-şi facă datoria !”. (C. MIRCEA)

Detalii despre caz, aici: https://zch.ro/boier-l-a-facut-zdreanta-pe-politistul-canarau/

Articolul precedentREGIUNEA NORD-EST: Job-uri bugetare, la mare căutare!
Articolul următorFLORII 2015: Recomandări medicale de… dezlegat peştele!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.