Boier l-a făcut „zdreanţă” pe poliţistul Cănărău, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• dosarul a ajuns la Judecătoria Roman

Parchetul Roman a dispus trimiterea în judecată a celor doi indivizi (Nicolae Boier şi Constantin Nastasă), care au făcut scandal pe stradă pe 8 aprilie 2014, au fost duşi la sediul poliţiei locale şi acolo au înjurat poliţiştii. Singura parte vătămată în acest dosar, în afara celor doi poliţişti locali, este vocalul agent Ioan Cănărău, preşedintele SNAP Neamţ, care a ţipat foarte tare că şeful Poliţiei Roman –în concediu la acea dată – a încercat să „muşamalizeze” cazul. Ceilalţi agenţi de ordine publică, chemaţi la vremea respectivă în ajutorul poliţiştilor locali, au declarat că nu se consideră ultragiaţi. Şi-or fi dat seama şi ei cât de ridicolă a fost toată scena şi cât de stupid puteau arăta 7 poliţişti, locali şi naţionali la un loc, în faţa a doi indivizi chercheliţi, care îi înjurau şi-i făceau „zdrenţe”.

Revoltat că nu a fost inclus din start în rândul ultragiaţilor, Ioan Cănărău a trimis unei televiziuni naţionale filmuleţele pe care le-a făcut, cu telefonul mobil, în timpul scandalului. Opțiunea sa, de a se juca de-a cameramanul în loc să intervină într-o situaţie de pericol pentru „ordinea şi siguranţa publică”, și mai ales lansarea în spațiul public a filmulețelor care erau depuse la dosarul penal de ultraj, i-a adus agentului Cănărău cercetare din partea Biroului de control intern.

Povestea ultrajului de la Roman a devenit (și mai) cunoscută în toată ţara, după ce liderul SNAP s-a hotărât să protesteze în faţa sediului poliţiei împotriva „abuzurilor” comisarului şef Bălău. După două zile în care a primit amenzi de la jandarmi, agentul a anunțat că intră în greva foamei, exact în perioada în care Poliţia Roman era verificată de ofiţerii de la Direcţia de control intern din IGPR, tot ca urmare a unor sesizări făcute pe linie de sindicat. Rezultatele controlului nu se cunosc încă, dar se discută intens despre sancționarea sau schimbarea din funcție a lui Dragoş Bălău.

Ioan Cănărău nu s-a oprit aici şi, prin intermediul colegilor sindicaliști de la Bucureşti, a făcut plângeri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi la Avocatul Poporului împotriva conducerii Poliţiei Neamţ şi IJJ Neamţ, pentru modul cum a fost tratat în timpul protestului.

C. MIRCEA

Articolul precedentFestivalul Internațional de Folclor Ceahlăul la Roznov
Articolul următorPrimăria Pietrei bate palma pentru bani europeni