0:00

NEAMŢ: 94% dintre părinţi au optat pentru religie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit reprezentanților IȘJ Neamț, astăzi, 6 martie, în ultima zi de depunere a cererilor pentru participarea la orele de Religie , 94% dintre părinții elevilor din unitățile de învățământ din județ au decis să completeze solicitările.

„Până acum (aproximativ ora 14:00 – n.r.), avem un procent de 94% de elevi înscriși, ceea ce ne face să credem că nu vor fi modificări esențiale în ceea ce privește normarea profesorilor de religie. Procentajul este unul mare dacă luăm în calcul faptul că aici nu intră elevii care au abandonat școala de la începutul anului școlar și până acum. Am înțeles că au fost câțiva părinți adventiști care nu au completat cererile”, a precizat prof. Elena Laiu, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț.

Potrivit deciziei Curții Constituționale, 6 martie este ultima zi în care disciplina Religie se poate studia fără cererile părinţilor sau a tutorilor legali ai elevilor. Cei care nu au depus cerere nu vor participa la ora de religie în semestrul al doilea din acest an şcolar. (M. TEODOROF)

Articolul precedentSchimbări în sănătate: mai multe consultaţii la domiciliu!
Articolul următorSC PERLA INVEST SRL: Anunţ privind organizarea selecţiei prealabile a candidaţilor pentru 1 membru în Consiliul de Administraţie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.