0:00

NEAMŢ: 400 de pacienţi la Urgenţe, de Paşte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Neamț a fost aglomerație în aceste zile de sărbătoare. Cu probleme digestive, răni în urma unor agresiuni sau accidente, nemțenii s-au prezentat în număr mare la Unitatea de Primiri Urgențe.

De sâmbătă dimineață, 11 aprilie, până astăzi, 14 aprilie, 404 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență, iar 81 au rămas internați în spital în urma complicațiilor apărute.

După cum era de așteptat, problemele digestive au reprezentat principalul motiv pentru care nemțenii au ajuns la Urgențe. 58 de cazuri au fost cu vărsături, dureri abdominale, diaree, pancreatită sau colici biliare, semn că excesele culinare, cu produse specifice Paștelui, au creat probleme destul de serioase.

14 nemțeni au uitat că este Paștele, motiv de sărbătoare, nu de bătaie, și au ajuns la UPU cu răni mai mult sau mai puțin grave, în urma agresiunilor. Doar 8 persoane care au consumat alcool în exces au ajuns la Urgențe, semn că s-a băut mai cumpătat anul acesta. În această perioadă au avut loc și accidente rutiere, 13 la număr după cum au declarat cadrele medicale de la urgenţă, iar pentru 12 persoane s-au recoltat alcoolemii. (Oana IOSUB-TOMA).

Articolul precedentACTUALIZARE FC Ceahlăul – Gaz Metan 0 – 0 Ze Maria: „Ne place mai mult în deplasare!”
Articolul următorIAŞI: Buldozer furat în Suceava, descoperit la Sculeni!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.