NEAMŢ: 33 de percheziţii şi 3 reţinuţi într-un dosar de evaziune, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiJoi, 7 iulie , 44 polițiști din cadrul Serviciului Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Investiții Criminale, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase și Serviciului Acțiuni Speciale, au efectuat 33 de percheziții domiciliare și la sediul unor societăți comerciale, situate în județele Neamț, Suceava, Iași, Maramureș, Harghita și Tulcea.

„În urma acestor activități, s-au ridicat documente financiar-contabile, fiind suspiciuni rezonabile că au fost folosite în comiterea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată. Din primele cercetări, a rezultat un prejudiciu în valoare de 1.036.016 lei, reprezentând sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozit pe profit”, a declarat subcomisarul Constantin Irina, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ.

În total 11 persoane, care făceau afaceri fictive cu materiale de construcţii, dar nu numai, au fost duse la audieri, iar 3 din Piatra-Neamţ sunt deja reţinute. După ora 18:00, erau aşteptate încă 3 persoane din Târgu Neamţ la audieri, la sediul IPJ Neamţ.

În cauză mai sunt cercetaţi şi alţi afacerişti, care au calitatea de suspecţi. (C.M.)

Articolul precedentSite pentru sesizarea tăierilor ilegale de păduri
Articolul următorProfesori din Bacău, Iaşi, Neamţ şi Suceava premiaţi la Bucureşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.