0:00

Neamț. 25 de ani de închisoare pentru trafic de droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistrații din cadrul Tribunalului Neamț au soluționat un dosar penal cu acuze de trafic de droguri și au aplicat pedepse care însumează 24 de ani și 11 luni de închisoare. Este vorba de 11 bărbați care au primit pedepse între un an și 4 luni de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere și 5 ani de detenție, cu executare. Din cele 11 condamnări, doar patru sunt cu suspendare, restul fiind cu încarcerare efectivă. Prin aceeași sentință s-au dispus confiscări de sume de bani obținute prin infracțiune, care totalizează circa 133.000 lei, iar acuzații trebuie să achite cheltuieli de judecată în total de circa 65.000 lei. Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă.

În cauză au fost acuze de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Faptele au avut loc în perioada septembrie 2022 – mai 2023, iar pentru dovedirea activității infracționale pe 21 iunie anul trecut au avut loc nu mai puțin de 15 percheziții domiciliare în județul Neamț.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2022-mai 2023, suspecții au comercializat în mod repetat, consumatorilor de pe raza municipiului Piatra Neamț și a localităților limitrofe, droguri de risc, de mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv, respectiv etnobotanice cu suma de 50 lei/gram, droguri de risc și mare risc-  canabis cu suma de 80 lei/gram și eutylone”, anunța DIICOT. Peste 40 de persoane au ajuns atunci la audieri, ulterior parte din acestea fiind reținute și apoi arestate preventiv (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentCod galben de ploi în toate județele Regiunii Nord-Est
Articolul următorFOTO. O cisternă ce transporta motorină implicată într-un accident la Gâdinți. Traficul este blocat pe ambele sensuri
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.