Nu mai puțin de 15 descinderi imobiliare au avut loc în județul Neamț în zorii zilei de miercuri, 21 iunie într-o cauză în care anchetatorii vorbesc de săvârșirea infracțiunilor trafic de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2022-mai 2023, suspecții au comercializat în mod repetat, consumatorilor de pe raza municipiului Piatra Neamț și a localităților limitrofe, droguri de risc, de mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv, respectiv etnobotanice cu suma de 50 lei/gram, droguri de risc și mare risc-  canabis cu suma de 80 lei/gram și eutylone”, anunță DIICOT.

Anchetatorii au plecat din casele suspecților cu aproximativ un kilogram substanță vegetală, un kilogram substanță pulverulentă albă, 50 de țigarete confecționate artizanal ce conțin substanțe psihoactive, 20 de grindere, 5 cântare de precizie, solvenți utilizați la prepararea substanțelor cu efect psihoactiv, mai multe pipe. Au mai fost ridicate 18 telefoane mobile, cartele SIM, un sistem de supraveghere audio-video, dar și bani, 14.340 lei, 1.300 euro și 80 lire.

Peste 40 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Biroul Teritorial Neamț. În acțiune au fost implicați și polițiștii BCCO Bacău, IPJ Neamț, luptătorii SAS și jandarmi.

(G.S.)

FOTO: DIICOT

Articolul precedentComunicat al CSM Ceahlăul Piatra Neamț
Articolul următorEvaluare națională. Subiectele și baremele la matematică
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.