ECDL_2013_021_Poster_ProfilBAC_50x70cm_v02
ECDL_2013_021_Poster_ProfilBAC_50x70cm_v02

Aproximativ 200 de elevi nu au intrat la proba de competențe digitale (proba D) a Bacalaureatului 2015, ediția de vară. Aceștia n-au mai avut nevoie să susțină această probă, fiindcă au avut posibilitatea să echivaleze proba cu ajutorul certificatului European Computer Driving Licence (ECDL).

Programa pentru evaluarea competenţelor digitale şi obţinerea ECDL corespunde materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de informatică din programa şcolară pentru clasele a IX-a şi a X-a. Elevii se pot pregăti în cadrul orelor de la şcoală pentru obţinerea acestei certificări cu recunoaştere internaţională.

În județul Neamț, la proba competențelor digitale s-au înscris 3795 de absolvenți. Această probă se va încheia vineri, 19 iunie.

Și proba orală de limbă modernă a Bacalaureatului din acest an poate fi echivalată cu ajutorul certificatelor recunoscute internaţional. Următoarea probă de bacalaureat, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) a fost programată pentru perioada 22 – 26 iunie.

(M. TEODOROF)