filtru-politie2Un alt bătrân a căzut victimă escrocilor care bântuie prin satele judeţului şi bat la porţile oamenilor sub diverse pretexte. De data asta n-au mai fost ajutoare UE, nici nuci de cumpărat, ci cupoane de transport feroviar.

În ziua de 14 iunie 2015, în jurul orei 9, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Trifeşti au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au sustras bani din locuința unui bărbat în vârstă de 82 ani, din localitatea Trifeşti”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ. „Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a constatat faptul că în aceeași zi, pe la ora 8.30, doi bărbați și o femeie s-au prezentat la poarta locuinței bărbatului de 82 de ani, iar sub pretextul că doresc să cumpere cupoane de transport feroviar partea vătămată i-a primit în curte”.

De aici încolo, lucrurile au evoluat după tiparul clasic. Escrocii i-au dat bătrânului 200 de lei să-i schimbe, doar pentru a vedea unde-şi ţine banii, după care i-au distras atenţia şi i-au furat 16.000 lei. Abia după plecarea „musafirilor”, omul a văzut că nu mai are nimic şi a făcut reclamaţie la poliţie. Singurul lucru cert până acum este că escrocii se plimbă cu o maşină albă cu numere de înmatriculare străine. Dacă-i vede cineva sau are de-a face cu ei este rugat să anunţe poliţia.

Recomandările poliţiei: nu dați curs solicitărilor provenite de la persoane necunoscute, care nu intenționează decât să pătrundă în locuința dumneavoastră și să vă sustragă bunurile; nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte: vânzarea/cumpărarea de produse, folosirea telefonului sau pentru a le oferi ajutoare sau bunuri, schimbul unor bancnote; evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă și păstraţi documentele sau bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră, fără a divulga aceste informații. Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei și sesizați imediat poliția prin apelul unic de urgență 112!

C. MIRCEA