Astăzi, 5 mai, informațiile furnizate de Prefectura Neamț arată că pentru gestionarea stării de urgență din pandemie, forțele de ordine au făcut sute de controale, ieri. Peste 200 de poliţişti și peste 130 de polițiști locali, jandarmi și efective ale M.Ap.N. au efectuat verificări de mai multe ori la domiciliile a 331 de persoane, cu privire la modul în care sunt respectate condițiile de izolare, fiind intensificate activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică. Au fost verificate peste 50 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și au fost organizate acțiuni punctuale, fiind controlate peste 100 de autovehicule și legitimate peste 200 de persoane. „În cadrul activităților desfășurate pentru punerea în aplicare a măsurilor privind restricționarea circulației, la nivelul județului Neamț au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 147.000 de lei”, conform sursei citate.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine publică la locațiile cu persoane aflate în carantină la nivelul județului și au desfășurat 2 misiuni de însoțire a persoanelor către locațiile de carantină. Din raportările de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, reiese că de ieri și până astăzi 56 de persoane au fost plasate în carantină (sunt 282 de persoane, față de 226 ieri), iar numărul celor care au încheiat carantina a ajuns la 1.127 (ieri erau 1.111). În izolare la domicilii mai sunt 322 de persoane astăzi, iar 70 au ieșit din auto-izolare (392 erau ieri). În total, până astăzi, 7.778 de persoane au fost în izolare la domicilii.

(C.I.)

Articolul precedentAnunț privind lansarea apelului de primire proiecte pentru Măsura 1 – Consolidarea competitivității zonei prin investiții în sectoare complementare pescuitului și acvaculturii
Articolul următorCoronavirus: 5 mai – Neamț are 13 noi cazuri. Suceava a depășit 3.000 de cazuri