Știre actualizată. Neamț: 14 persoane reținute după raziile DIICOT într-un dosar de înșelăciune, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Trei persoane au fost arestate preventiv: Radu Cucu, Iosif Richard Cucu și Carmen Mereuță. Ceilalți 11 inculpați au fost plasați în arest la domiciliu.

Decizia de astăzi a Tribunalului Neamț nu este definitivă. Ea poate și, cel mai probabil, va fi atacă la Curtea de Apel Bacău.

Știre inițială: Una dintre acțiunile desfășurate sub coordonarea procurorilor DIICOT în 19 noiembrie, într-un dosar care vizează infracțiuni de concurență neloială și înșelăciune, are primele urmări importante. Conform informațiilor furnizate de IPJ Neamț, 21 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, pentru audieri.

Comunicatul IPJ menționează: „La data de 20 octombrie a.c., în baza probatoriului administrat, față de 14 persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, falsificarea instrumentelor de autentificare străine, dare și luare de mită, șantaj, proxenetism și concurență neloială”.

DIICOT anunță că „În urma celor 19 de percheziții domiciliare efectuate la data de 19.10.2022, la domiciliul unor persoane fizice, la sediile mai multor societăţi comerciale şi punctele de lucru ale acestor entităţi comerciale, au fost descoperite și ridicate înscrisuri ce vizează activitatea comercială a peste 110 entități juridice, aproximativ 44.000 de bucăți din diferite produse industriale, 10 ștampile falsificate, 30 de laptop-uri, 35 de terminale mobile, 35 de unități de stocare a informațiilor, 2 smart watch-uri, 4.500 de lire sterline, 3.000 de euro, 1.000 de dolari și 10.000 de lei. Totodată, a fost dispusă sigilarea a patru hale de depozitare a produselor industriale și a unei hale de producție”.

Aceeași sursă menționează că perchezițiile au fost efectuate „pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, concurență neloială și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în dauna a 106 persoane juridice de pe întreg teritoriul țării.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu scopul de a falsifica marcajele de pe produsele industriale și comercializarea acestora, prin inducerea în eroare cu privire la calitatea și proveniența lor, grup la care ulterior ar fi aderat mai multe persoane”.

Procurorii DIICOT au cerut ca împotriva celor 14 persoane reținute să fie aplicată măsura arestării preventive, decizia judecătorului de drepturi și libertăți urmând a fi luată astăzi, 21 octombrie.

Z.C.

Articolul precedentPrezentare atractivă a ofertei educaționale a armatei pentru elevi din Târgu Neamț
Articolul următorTraseul autostrăzii Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni este în consultare publică până pe 28 octombrie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.