Din cele 905 de școli existente în județul Neamț, 136 sunt încadrate în risc seismic, potrivit listei actualizate de Ministerul Educației vineri, 3 martie.

O singură unitate este în situația cea mai gravă, Școala Gimnazială Dulcești fiind în clasa de risc seismic I. În listă apar 14 clădiri din mai multe localități, încadrate în risc seismic II: Școala Profesională Specială din comuna Ștefan cel Mare, Școala Domnească din Târgu Neamț, în Roman este doar Clubul Copiilor, în comuna Brusturi sunt grădinița din satul Poiana și școala primară cu două corpuri din satul Târzia, la Farcașa este Școala Gimnazială „Ioan Luca” și cele două școli gimnaziale de la Poienari și Secuieni.

ISJ NeamtCele mai multe din clădiri sunt încadrate în clasa III de risc seismic – 91 de corpuri, între care și sediul Inspectoratului Școlar Neamț (foto). Cu cel mai scăzut risc seismic, în clasa IV, sunt încadrate 30 de clădiri din Târgu Neamț (Școala Gimnazială „Ion Creangă”), Trifești, Pipirig, Pâncești, Negrești.

Dintre clădirile neîncadrate se remarcă și cele care sunt monumente istorice: Palatul Copiilor din municipiul Piatra-Neamț, corpurile vechi de la colegiile naționale „Petru Rareș” și „Calistrat Hogaș” și de la Liceul de Artă, la Roman este Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teologic „Episcop Melchisedec”, școlile gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” și „Vasile Alecsandri”.

Lista cu încadrările în risc seismic va fi actualizată în fiecare vineri, potrivit Ministerului Educației, care a creat pe site o secțiune dedicată situațiilor de urgență (detalii aici ).

C.I.

Articolul precedentMagazin distrus de foc la Oanțu
Articolul următorJudecătorii au decis: 780.000 de lei pentru viața unui om mort în accident de circulație