0:00

Judecătorii au decis: 780.000 de lei pentru viața unui om mort în accident de circulație, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFamilia unui bărbat ucis într-un accident va primi pentru pierderea suferită despăgubiri ce însumează 780.000 de lei. Decizia a fost luată de magistrații de la Curtea de Apel Bacău, prin sentință definitivă ce a fost pronunțată la început de martie 2023.

Evenimentul rutier a avut loc pe 14 noiembrie 2020, când un autoturism la volanul căruia se afla o femeie de 42 de ani, a acroșat doi bărbați care traversau strada pe marcaj pietonal. Unul dintre ei a scăpat aproape nevătămat, însă celălalt a suferit și-a pierdut viața pe 23 noiembrie în urma leziunilor severe suferite în urma accidentului.

A urmat cursul firesc al anchetei și procesul, iar la audieri șoferița și-a recunoscut fapta și a susținut că nu a observat pietonii deoarece iluminatul stradal era oprit, ea circula cu faza scurtă și, în plus, a fost orbită de farurile unei mașini care venea din sens opus.

Femeia aflată la volan a fost găsită vinovată de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și a fost condamnată la un an și 4 luni de închisoare cu suspendare. Instanța a acordat soției celui decedat daune morale și materiale de 180.000 de lei, fiul are de încasat 300.000 lei, iar părinților li s-au acordat câte 150.000 de lei. Sumele vor fi achitate de societatea la care era asigurată mașina implicată în accidentul mortal.

(G.S)

Articolul precedentNeamț. 136 de școli prezintă risc la cutremur
Articolul următorS-a certat cu tata și s-a răzbunat pe mașina acestuia
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.