Nadina 1

* Poliţia Bacău a comunicat la Neamţ că permisul ex-consilierului judeţean a fost suspendat “în mod injust”
* va fi cercetată, în continuare, pentru ultraj

Fostul consilier judeţean Nadina Simion a scăpat de dosarul penal care i s-a întocmit la începutul lunii decembrie 2013, după ce a fost oprită în trafic, pentru verificări, pentru că poliţiştii aveau semnale că ar conduce, deşi permisul îi fusese suspendat de Poliţia Bacău. Foarte supărată, doamna în cauză a strigat la poliţişti, a trântit furioasă portiera şi a plecat în trombă. Urmarea: un dosar penal de sfidare a organelor judiciare şi de conducere fără permis.

La 1 februarie, însă, a intrat în vigoare Noul Codul Penal, care nu mai prevede sfidarea organelor judiciare, ci doar ultrajul – fapta care implică lovirea poliţistului. Între timp Poliţia Rutieră Bacău a comunicat la Neamţ că permisul Nadionei Simion a fost suspendat “în mod injust”, pentru că jeep-ul pe care îl conducea nu a fost radiat niciodată din circulaţie în Germania, deci nu poate fi considerat “autovehicul neînmatriculat”.

În aceste condiţii, dosarul penal a fost clasat, însă Nadina Simion n-a scăpat de audieri pentru că mai are un dosar, de astă dată, de ultraj. Incidentul s-a petrecut duminică, 12 ianuarie, şi a fost filmat cap-coadă de o rudă de-a femeii, spre deliciul utilizatorilor de net, care au putut vedea cum o groază de poliţişti au fost ţinuţi în şah de o “doamnă” hotărâtă să facă scandal. În încercarea de a scăpa de agenţi, Nadina Simion a rulat în marşarier şi a dat peste Ciprian Amarinei, ajutor de şef de post la Dumbrava Roşie, care tocmai vorbea la telefon, probabil cu unul din şefii săi, neştiind cum să acţioneze şi simţindu-se depăşit total de situaţie. Poliţistul a căzut la pământ şi a fost dus la spital, unde medicii au stabilit că a suferit un traumatism pentru care a avut nevoie de vreo 12 zile de îngrijiri medicale. Pentru ca scena de circ să fie completă, până la urmă s-a apelat la mascaţi, dar n-a mai fost nevoie de intervenţia lor pentru că doamna ex-consilier a binevoit să se urce într-o maşină de poliţie şi să meargă la sediu pentru “lămuriri”.

“Poliţiştii ştiau că ea conduce fără permis, pentru că la vremea aceea nu primisem încă nici o comunicare de la Bacău”, a precizat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. “Era un plan de acţiune aprobat şi agentul care a fost rănit era, într-adevăr cu maşina personală, înscrisă în acel plan de acţiune. Deci nu este nici un fel de problemă din acest punct de vedere, iar poliţistul poate acţiona şi când este civil, şi când este în afara programului, aşa că nu au sens comentariile pe această temă”.

Dosarul de ultraj este, încă, în lucru la Parchetul Piatra Neamţ, aceeaşi instituţie care trebuie să rezolve şi plângerea făcută de Nadina Simion împotriva poliţiştilor care au oprit-o şi pe care îi acuză de abuz în serviciu.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentPărinții chemați de profesori la audieri
Articolul următorUSL s-a rupt, acuzele continuă!