N-ai feisbuc? Nu., ZCH NEWS - sursa ta de informații

De la o șpionetă calificată la locul de muncă care s-o palmat la Inșpectoratul școalelor de la noi, aflăm că dom` gheneral Stan și-o dat arama pă față și o declarat sus și regret că nu are cont pă feisbuc din motive pe care nu vi le putem zice aici. Și ne mai zice, cum că dacă dom` gheneral vrea să vază una alta prin feisbuc, apelează la prieteni, prilej cu care are ocazia să se convinge cine-i adevărat și cine nu. Acuma, tre să recunoaștem că nici noi nu folosim feisbucul, pentru că oamenii dau tot felul de dume ieftine și poze cu animale mici, bașca te trezești interpelat de tot felul de neici care în loc să merge la treabă stau pă persoană fizică degeaba. Cât despre dom` gheneral, dacă este trist că n-are feisbuc, poate să-și facă, dar asta înseamnă că are vreme de așa ceva și zău că nu-i cușher pentru un șăf de mărimea domniei sale să o bată în cap să face floare, legat de scaun și de feisbuc. Parol.

Pe un coleg de-al nostru l-o pus neuronu` să-și cumpere vehicul ca să-l poarte fără restriști orare prin orașele patriei, dar i s-o defectat și o dat de păienjenișul experților în materie de mașini, că săracu` nu mai pricepea cum naiba nu merge ditai mașinoiu din cauza unui chichirez de pesă. Și dă-i dreapta, dă-i stînga, piesuța ioc. Parcă o înghițit-o careva să-i face în ciudă. Unu zice că e electronica, altu` că-i mecanica, ba chiar o primit recomandări să-și stropească motoru cu aghiazmă că poate are vreun kikirez de la cei cu frică de fluidul pomenit. Acuma, noi l-am consolat că și mersu` pe jos e sănătos, bașca că face chicioru` frumos și erect cum le place doamnelor. Că despre piesă, l-am ajutat pe la niște preteni de-ai noștri, dar nu aveau decât piesă de zburătoare, pene de schimb plus ampenaje de atac pentru picaje pă persoană fizică, adică nu i-au fost de folos. Atunci ăsta den mijloc i-o furnizat un pet cu rachiu de smochini păroase la două litre, ca să-l golească și să uite, eventual să-și imagineze că merge pe jos ca și cum ar merge motorizat. Acu să vedem mâine, dacă i-o fost de folos și câți kilometri o făcut.

Am cetit în gazetă cum că alantăieri nu o fost de găsit șăfi la județ la lucru și o seamă din cei ce s-o simțit cu musca pă cușmă s-o opărit că s-o scris așa ceva. Adică, cum să se scrie de scădere, să vază lumea și să creadă că ei se duce în timpul programului să bate berbunca prin cafeneli și magazinuri dă hipermarket. Ba erau cât pă ce să dea un comunicat dă presă că au fost acolo, dar s-o oprit la vreme, când s-o luat la întrebări și-o constatară că nu erau unde trebe când era cazul să fie. Acuma, din ce știm, doamna secretar Dana o făcut o făcut cândva un regolament dă ordine și disțiplină în cejeu, dar acoperă, se pare, numai o seamă dă birouri, adică cele inferioare. Asta una. Doi, l-am întrebat pă cel ce o dat povestea în gazetă de ce o scris că nu era șăfii de la cejeu al berou și ne-o zis direct: D-aia! Că nu erau. Poftim, voila, de vezi! Da` promitem să mergem personal și incognito să verificăm cine și cum, care și de ce, bașca pentru cine și de ce. Capisci?

Articolul precedentPrima iubire a lui Titu Maiorescu
Articolul următorTestamentul politic al lui Mihai Eminescu (XXII)