Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Ministerul Educației și Fundația Konrad Adenauer va derula în perioada 6 februarie – 21 martie Concursul național de creație „Un altfel de muzeu în școala ta: Muzeul comunismului”.

Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII din unitățile de învățământ din România care aparțin de Ministerul Educației Naționale. Organizatorii concursului au precizat, într-un comunicat de presă, că își propun ca printr-un exercițiu de creativitate să atragă interesul elevilor asupra cunoașterii și studierii istoriei regimului comunist din România.

„Astfel, îi provocăm pe elevi să amenajeze în școala lor un spaţiu dedicat istoriei comunismului în România, un muzeu care să prezinte prin intermediul exponatelor (fotografiilor, obiectelor, creațiilor artistice) percepția lor despre perioada comunistă”, se arată în comunicat.

Cele mai bune idei vor fi premiate prin participarea la activitățile culturale și sociale desfășurate în cadrul ”Școlii Altfel” (7-11 aprilie) dedicată temei „Drepturile omului în istoria recentă a României”, organizată la Bran, în perioada 4-10 aprilie. Cheltuielile de transport, cazare, masă și accesul în instituțiile culturale trecute în lista activităților vor fi asigurate de către organizatori. (M. TEODOROF)