0:00

ACTUALIZARE Problema staţiei de autobuz care deranja cetăţenii din Speranţa s-a rezolvat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: În urmă cu câteva minute, am primit pe e-mail-ul redacţiei o confirmare din partea dlui. Liviu Darie că probleme staţiei de autobuz din cartierul Speranţa s-a rezolvat. „Bună ziua, vă mulţumesc pentru răspuns. Vă confirm că staţia s-a mutat. În acelaşi timp mulţumesc celor de la ADI Urbtrans pentru intervenţia rapidă. Felicitări! O zi bună!”.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Mutarea unei staţii de autobuz din cartierul Speranţa tulbură liniştea şi odihna cetăţenilor. Unul dintre aceştia şi-a exprimat nemulţumirea prin intermediul unui e-mail expediat pe adresa redacţiei. Redăm acest mesaj integral, acompaniat de fotografiile autorului, dl. Liviu Darie.

„Bună seara,

Am constat cu neplăcută surprindere că începând de astăzi,  29.04.2015, ora 16:00, stația de autobuz situată în cartierul Speranța, lângă clădirea centrului social, a fost mutată la o distanță de circa 30 metri de apartamentul în care locuiesc, pe motiv că perturba activitatea de aprovizionare la supermarketul Orion. Această mutare a stației a condus la creșterea nivelului de zgomot deja existent prin adăugarea zgomotului produs de autobuze, atât în momentul în care acestea staționează în stație, cât și în momentul în care pleacă din stație, din cauză că distanța dintre traseul urmat de autobuz la plecare și apartamentul în care locuiesc, este de doar 2 metri.

ACTUALIZARE Problema staţiei de autobuz care deranja cetăţenii din Speranţa s-a rezolvat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO altă consecință a acestei decizii este aceea că trepidațiile produse la trecerea autobuzului afectează structura de rezistență a vilei în care locuiesc. Având în vedere că primul autobuz are ca ora de plecare 4:55, dvs. ne reduceți drastic timpul de odihnă, trezindu-ne din pricina zgomotului mare mai devreme de ora 5 dimineața De asemenea, ultimul autobuz pleacă din cartier, pe sub geamul nostru, în jur de ora 22:45, afectându-ne din nou dreptul la liniște în propria locuință (încălcați  prevederile Legii 61/1991), fără a mai aminti și de încălcarea prevederilor legale privind zgomotul ambiental! În intervalul 5-8 dimineața sunt multe momente în care în stație se aliniază 3 autobuze, ori la o distanță atât de mică de imobilul în care locuim probabil vor ajunge până în peretele locuinței, neavând practic suprafața necesară de aliniere unul în spatele celuilalt și de efectuare a manevrelor necesare.

ACTUALIZARE Problema staţiei de autobuz care deranja cetăţenii din Speranţa s-a rezolvat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNu în ultimul rând, praful ridicat de roțile autobuzului/autobuzelor conduce automat la creșterea nivelului poluării, care oricum este mare în zonă. Trebuie menționat și faptul că pe noul traseu nu există spațiu destinat pietonilor, care sunt astfel obligați să se deplaseze pe această străduță fără a avea posibilitatea de refugiu la trecerea unei mașini de dimensiunea autobuzului, deci securitatea copiilor și adulților care sunt nevoiți să circule pe acest traseu practic nu există! Prin urmare, vă rog să dispuneți mutarea stației de autobuz în vechea locație sau lângă stația de transformare din cartier, loc în care autobuzele nu vor deranja pe nimeni pentru că nu sunt imobile riverane, și, lucru imperios necesar, să schimbați traseul.

Vă mulțumesc anticipat

Liviu Darie

Cartier Speranța”

Rămâne ca instituţiile în drept să formuleze un răspuns, pe care noi îl vom publica. (ZCH NEWS)

ACTUALIZARE Problema staţiei de autobuz care deranja cetăţenii din Speranţa s-a rezolvat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE Problema staţiei de autobuz care deranja cetăţenii din Speranţa s-a rezolvat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE Problema staţiei de autobuz care deranja cetăţenii din Speranţa s-a rezolvat, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentBOTOŞANI: Bătrână vigilentă nu s-a lăsat păcălită de metoda „Accidentul”
Articolul următorNEAMŢ: Delegaţie a Primăriei Piatra Neamţ, la Bergama GALERIE FOTO
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.