0:00

BOTOŞANI: Bătrână vigilentă nu s-a lăsat păcălită de metoda „Accidentul”, ZCH NEWS - sursa ta de informații* Miercuri, 29.04.2015, în jurul orei 13:00, o femeie de 65 ani, din municipiul Botoşani, a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că a fost apelată telefonic de către o persoană necunoscută, care s-a prezentat ca fiind fiul ei şi care i-a explicat că a fost implicat în producerea unui accident rutier, iar pentru a nu fi arestat trebuie să achite victimelor suma de 3.500 de euro. La scurt timp a fost din nou apelată, de această dată persoana prezentându-se ca fiind poliţist rutier şi explicându-i că banii trebuie predaţi victimelor în vederea retragerii plângerii. Totodată, persoana respectivă i-a cerut femeii să înmâneze suma de bani unui tânăr care urma să se prezinte în scurt timp la domiciliul ei. În urma sesizării femeii, poliţiştii s-au deplasat la locuinţa acesteia, unde, în jurul orei 15:20, l-au depistat pe P.I. de 19 ani, din comuna Dumbrăveni, județul Suceava, în timp ce intra în curtea locuinţei. Acesta a declarat că a venit în municipiul Botoşani, după ce a fost apelat telefonic de către C.G. (persoană lipsită de libertate, deţinută în prezent în Penitenciarul Giurgiu), care i-a cerut să se deplaseze la domiciliul femeii pentru a ridica suma de 3.500 de euro. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul I.P.J. Botoşani. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că tânărul este bănuit şi de comiterea altor două infracţiuni de înşelăciune şi a patru tentative de înşelăciune, fapte pe care le-ar fi comis în baza înţelegerilor prealabile cu C.G. Poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

* La data de 29.04.2015, un bărbat de 68 ani, din municipiul Dorohoi, a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că, în perioada 01 – 29.04.2015, persoane necunoscute au pătruns, prin escaladarea balconului, în apartamentul său din municipiul Botoșani, de unde au sustras o mașină de spălat, cauzându-i un prejudiciu de 1.100 lei. În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, au fost identificaţi B. D. de 22 ani şi I. A. de 20 ani, ambii din municipiul Botoșani, ca fiind principalii bănuiţi de comiterea faptei reclamate. Prejudiciul a fost recuperat, în cauză fiind întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

* La data de 29.04.2015, în jurul orei 14:10, V.G. de 63 ani, din municipiul Botoşani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe Calea Națională din municipiul Botoșani. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au stabilit că în aceeaşi zi, bărbatul a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale, produs în municipiul Botoşani. Ulterior depistării, acesta a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

* La data de 29.04.2015, în jurul orei 11:30, a fost depistat pe raza comunei Cordăreni, B.C. de 62 ani, din comuna Havârna, judeţul Botoșani, care transporta cu un autoturism, peste 50 de kg de peşte proaspăt, din specia caras, în scopul comercializării. În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit.

Compartimentul de Relații Publice al IPJ Botoșani

Articolul precedentIAŞI: Poliţia, la „vânătoare” de şoferi indisciplinaţi
Articolul următorACTUALIZARE Problema staţiei de autobuz care deranja cetăţenii din Speranţa s-a rezolvat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.