pietricica turism

Inspectoratul școalelor de la noi o avut de trecut prin momentul bilanțului, astfel că s-o dat sfoară-n urbe și s-o pus de o sădință cu tot dichisu. Lumea pusă la ace, în număr de patru, cu o excepție, care o făcut doamnele să suspine, așa cum se suspină, respectiv dom colonel Nițică, care pe lângă ținuta ștaif erste Klasse și-o lăsat o mândrețe de musteață, ca să deie lumea gata. Sigur, noi remarcăm și apreciem domnii cu aplecare spre designul personal, așa că am fi deosebit de onorați să îi acordăm ș-un premiu, dacă ne zice și nouă cum face de-i așa de fercheș.

 Tot la întâlnirea de care am zis mai sus, dom șăf de la poliția județului o ținut să remarce bulucul de luceferi de pe umerii unora, afirmând în stilu-i diplomatic de inșpector, cităm: „ … nu avem numai colonei la masă, avem și generali!“, fără să precizeze dacă îs sau nu cu acoperire. De bună seamă i-o tușat prietenește pe domnii Stan, Bani și Laiu, a căror foncții conțin și adjectivul de gheneral. Restu care s-o bășicat la treaba asta, o ținut să rămâie acoperiți, că nu era cazu să se încocoșeze pentru o chestie amicală și de bon ton polițienesc. În rest, s-o zis bancuri politice, s-o dat păreri despre campania electorală și câteva rețete de zacuști cu pește pe care n-a reușit nime să le prinză la timpan.

 Continuă să coboare democrația din pod la pesedeu, mai cu seamă că, după ce i-o suflat sarcina de coordonare lu dom vice Dan de la cejeu pentru colegiul șasă, în cel de-al șaptelea sarcina asta o revenit unui harnic primărete, lăsându-l pe dom depotat în joc de gleznă la berou. Acuma, omu are de lucru, că i-o pus în cârcă și bani și oameni. Dacă iese pe minus, adică nu face planu, trebe să-și aplice bazoane groase la pantalonii din spate, iar dacă e invers, dom depotat o să fie felicitat. Deh, așa-i la politică, unii cu așa, alții cu așa și restu încasează.