Mugur Cozmanciuc: „Construirea unui Centru Național de Sănătate centrat pe un nou spital de urgență în Neamț”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiToți candidații liberali din Neamț își asumă să promoveze în Parlamentul României un proiect pentru construirea unui Centru Național de Sănătate, centrat pe un nou spital de urgență în județul nostru.
Astăzi, cazuistica medicală din județul Neamț se află la cote foarte ridicate pentru o serie de afecțiuni. Dincolo de cazurile de infectare cu COVID-19, avem și cazuri de oncologie, afecțiuni hepatice și afecțiuni cardio-vasculare care se situează la o valoare cu aproximativ o treime mai mari decât media națională. Cazurile de obezitate din Neamț sunt, de asemenea, cu 60% mai multe decât media națională.
În ciuda acestor nevoi medicale, numărul de paturi din unitățile spitalicești ale județului sunt cu 22% mai puține decât media regiunii Moldovei. De asemenea, numărul de contracte pentru servicii ambulatorii sunt cu 40% mai mici decât media regională. Corelarea situației medicale cu cea din unitățile spitalicești existente la ora actuală indică o uriașă nevoie de construire a unor noi facilități de tratament care să poată acoperi nevoile de îngrijire a tuturor nemțenilor.
Articolul precedent4 percheziții în Neamț la Delgaz, 87 într-un dosar de înșelăciune și fals
Articolul următorAșa-i când negociezi noaptea… pierzi banii între vis și realitate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.