Unitățile din învățământul preuniversitar de stat vor primi 144,502 milioane lei pentru finanțarea cheltuielilor cu salariile și hotărârile judecătorești.

În ședința din 14 decembrie, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care s-au repartizat sumele pentru cheltuielile de personal ale școlilor, inclusiv banii prevăzuți în diferitele hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Aici intră și unitățile de învățământ special și centrele județene de resurse și asistență educațională.

Potrivit comunicatului emis de Guvern, ”5,282 milioane lei se alocă pentru pentru plata cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora pentru finanțarea unităților de învățământ special și din centrele județene de resurse și asistență educațională. Suma de 2,5 milioane lei se repartizează pentru asigurarea plății tranșelor aferente hotărârilor judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unitățile de învățământ special și din centrele județene de resurse și asistență educațională”.

În aceeași hotărâre adoptată ieri, s-a stabilit ca administrațiile locale să primească 136,72 milioane lei, din care 87,72 milioane lei pentru plata cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale pentru școli, iar 49 milioane lei pentru plata tranșelor aferente hotărârilor judecătorești stabilite în favoarea personalului din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. (ZCH News)

Articolul precedentPiatra Neamț – oraș inteligent
Articolul următorMutarea contribuțiilor sociale la angajat – Termen prelungit până la 31 martie 2018
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.