brico ajutoare 04

Pentru 11 copii din Dumbrava Roșie, o parte din cadourile de Crăciun au ajuns mai devreme. Mihai Bîrliba, președintele Bico Industries, a făcut o vizită, ieri, 19 decembrie, copiilor care se află în centrul de plasament de tip familial și de care se îngrijesc părintele Constantin Schiman, soția lui, Lăcrămioara Schiman și băiatul acestora. Cei mici au primit în dar: un calculator, pachete cu dulciuri, un sac plin cu jucării și haine.

„Sunt lucruri de care aveam nevoie, deoarece în această casă sunt de la preșcolari până la elevi de liceu. Fiecare cu preocupările și nevoile lor. Îi mulțumim dlui. Bîrliba că este, în continuare, alături de noi și că prin aceste daruri aduce un strop de lumină și bucurie în viața acestor copii”, a spus pr. Constantin Schiman, „tatăl” copiilor.

Președintele Bico Industries ne-a precizat că un astfel de gest era inevitabil în condițiile în care părintele reprezintă un model pentru vremurile în care trăim.

brico ajutoare 01

„Apreciez pe acei oameni care din ceea ce primesc de la comunitate dăruiesc mai departe. Ceea ce face părintele aici este un gest de mărinimie și de prețuire pentru cei care au nevoie de sprijin. Cu atât mai mult, ar trebui ca noi toți să încercăm să nu încurajăm cerșetoria și să ne îndreptăm spre astfel de modele care au nevoie de o susținere continuă”, a adăugat Bîrliba.

Dacă în urmă cu aproximativ 3 ani îl găseam pe pr. Schiman îngrijind de 9 suflete, acum în casa din Dumbrava Roșie au mai fost integrați în marea familie încă 2 copii. L-am întrebat pe părintele ce-l determină să nu se oprească în a crește această inițiativă.

brico ajutoare 03

„Dragostea de copii, dragostea soției mele pentru aceste suflete și atașamentul băiatului meu care se bucură să aibă atâția frați. Știu că am spus, în urmă cu ceva ani, că este greu să ai grijă de atâția copii, dar iubesc copiii foarte mult. Și aș mai aduce copii dacă aș avea posibilitatea materială să extind această casă. Cine știe, poate pe viitor…”, a mai spus pr. Schiman.

Acest loc în care o adevărată familie continuă să crească, nevoile nu sunt puține, dar am înțeles că părintele nu pune geană pe geană până când nu se asigură că are toate cele de trebuință pentru copii, pentru buna lor creștere și pentru o șansă la un viitor sigur. (M. TEODOROF)

Articolul precedentUltima ședință, din 2014, a Consiliului Local Bicaz
Articolul următorParadă de datini şi obiceiuri în centrul municipiului Piatra Neamț