0:00

Modelul Morenciu, trimis în judecată pentru că a luat șpagă pentru a truca concursuri de angajare (amănunte aici), s-a multimplicat tocmai la Maramureș, unde directorul Serviciului Județean de Ambulanță a fost deferit justiției pentru fapte de corupție. DNA a acuzat-o pe Micle Ligia-Sanda-Marinela de săvârșirea infracțiunilor de uz de fals, abuz în serviciu asimilată infracțiunilor de corupție, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și complicitate la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Morenciu a “tras piciorul“: un alt manager de Ambulanță a fost trimis în judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn aceeași cauză, mai sunt judecați directorul economic al instituției, Miclea Simona-Carmen, economistul Ploscar Nicoleta-Bianca și consilierul juridic Dan Florin-Mihai. Faptele au avut loc în perioada 2019-2022 când s-a aprobat plata unei facturi false către un hotel unde au avut loc cazări, dar serviciile menționate erau altele. În plus, managerul i-a mai dat o jumătate de normă soțului, care era deja angajat al Ambulanței, bărbatul obținând peste 84.000 lei. Pentru a-și răsplăti consilerul juridic, directorul l-a ajutat să ocupe mai multe funcții temporar vacante, cu timp parțial de muncă, din care a obținut peste 62.000 lei. (G.S.)

Articolul precedentVIDEO. Peste 1.000 de joburi în străinătate prin rețeaua oficială Eures
Articolul următorVeste bună: Într-o săptămână elevii de la Şcoala nr. 5 Piatra-Neamț pot folosi locația de la Școlile Normale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.