MACOVEI - ANI - ANCHETE

* ”Până acum avem o singură sesizare, pe e-mail, cu privire la posibila stare de incompatibilitate a unui consilier local, al cărui nume nu are rost să-l spunem”, a precizat Florin Fecic, secretar al Primăriei Piatra Neamț
* ”Până acum au depus documente doar doi consilieri, însă termenul e data de 20 februarie”, a declarat Daniela Soroceanu, secretar al județului Neamț.

Deși în mass-media locale în ultima perioadă de timp s-au făcut numeroase sesizări cu privire la posibile cazuri de incompatibilitate printre consilierii locali, până la această dată, în Consiliul Local Piatra Neamț nu a fost descoperit niciun consilier pasibil de un astfel de statut. În schimb, se fac verificări cu privire la membrii AGA, CA-uri din societățile Consiliului Local și chiar angajați ai Primăriei în ideea ca datele strânse, inclusiv cele conținute în declarațiile de avere, să fie transmise mai departe către Prefectura județului Neamț.

”Până acum avem o singură sesizare, pe e-mail, cu privire la posibila stare de incompatibilitate a unui consilier local, al cărui nume nu are rost să-l spunem. Verificăm și vom comunica atât celui care a trimis sesizarea, cât și prefectului județului. În legătură cu cazul consilierului local Vasile Ouatu, dumnealui nu a încheiat contracte, este doar acționar la FC Ceahlăul, iar legea îi interzice să încheie contracte cu primăria sau societățile Primăriei. În privința domnului consilier Cazacu trebuie văzut dacă contractul despre care se spunea în mass-media că îl are cu Apa Serv-ul, mai este valabil, sau dacă mai este în vigoare. Trebuie văzut acest lucru. Noi verificăm inclusiv declarațiile de avere și interese, oricum avem de verificat situația consilierilor și chiar a funcționarilor din primărie pentru că așa s-a cerut printr-o adresă a prefectului județului Neamț”, a precizat Florin Fecic, secretar al Primăriei Piatra Neamț.

La Consiliul Județean Neamț, până acum, consilierii județeni nu s-au îngrămădit să depună informațiile cerute tot de prefectul județului, cu privire la posibile stări de incompatibilitate deși termenul limită este data de 20 februarie, iar aceștia au fost anunțați și au primit documentele încă de la ședința Consiliului Județean din data de 12 februarie.

”Până acum au depus documentele respective doar doi consilieri, însă termenul e data de 20. Este vorba despre tipurile de contracte pe care consilierii județeni le-ar putea avea, inclusiv soțiile și rudele de gradul întâi, conform legii 161/2003, art. 90. În ceea ce privește declarațiile de interese și avere, acesteas au termen de depunere până în luna iunie, însă dacă sunt modificări, mă refer la interese, acestea trebuie refăcute. Declarațiile de interese personale au termen de depunere 1 februarie, iar la 1 martie acestea trebuie înregistrate la registrul de interese de la Prefectură”, a explicat Daniela Soroceanu, secretar al județului Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedentCe patide erau odată …
Articolul următorCamera de Comerţ implementează “YOUTH GUARANTEE”