camera comert 02

Camera de Comert şi Industrie Neamţ, în parteneriat cu Asociaţia Ecoforest Neamţ, Instituţia Prefectului Judeţului Neamţ şi Autoritatea Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, implementează începând cu luna octombrie 2013 proiectul “Stabilirea unui parteneriat pentru realizarea unei scheme de garantare pentru tineret în Judeţul Neamţ – România”.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul acţiunii pregătitoare “YOUTH GUARANTEE”, VP/2012/012 aprobat prin acordul de finanţare VS/2013/0225. Obiectivul proiectului este sprijinirea tinerilor care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul institutional de protecție, în vederea integrării socio-profesionale. Grupul ţintă este format din circa 100 tineri cu vârste între 16 și 24 ani care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție instituționalizat din județul Neamț, din care se vor selecta 14 tineri pentru aplicarea „Schemei de garantare pentru tineret”.

“Schema de garantare pentru tineret” îşi propune consolidarea abilităţilor tinerilor de a lua o decizie informată şi conştientă privind alegerea carierei, a profesiei ori a locului de muncă. Pentru a oferi acestor tineri posibilitatea de a lua un contact direct cu piața muncii vă rugăm să ne sprijiniţi în demersul nostru de a organiza stagii de mentorat de cinci zile cu o durata de şase ore pe zi în perioada vacanţei de vară, în cadrul firmei dumneavoastră. Numărul de persoane care vor participa la stagiul de mentorat rămâne la latitudinea dumneavoastră.

Informaţiile privind firmele care vor sprijini “Schema de garantare pentru tineret” vor fi publicate pe site-ul dedicat proiectului http://www.youthguarantee.ccint.ro/ la secțiunea FIRME PARTENERE pentru a putea fi contactate de grupul ținta. Vă rugăm să completaţi formularul de adeziune la ”Schema de garantare pentru tineret”, accesând http://www.youthguarantee.ccint.ro/. Pentru informatii suplimentare: persoane de contact: Mihaela Constantinescu sau Ana Ciobanu; tel: 0233/216663

Cu stimă, Mihai Apopii, Preşedinte CCI Neamţ

Articolul precedentMolima incompatibilităţii, faza verificărilor
Articolul următorPARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN – COMUNICAT DE PRESĂ